Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVREMENO

Bandić “U ime obitelji” besplatno dao prostor

bandić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.11.2013.
u 21:30

Inicijativa će na raspolaganju do referenduma imati tri prostorije te dvoranu na četvrtom katu zgrade u Ulici kralja Zvonimira 17

Gradonačelnik Milan Bandić po hitnom je postupku inicijativi “U ime obitelji” dodijelio besplatno gradski prostor od 68,88 četvornih metara za pripremu i održavanje referenduma. Inicijativa je tako na raspolaganje dobila tri prostorije, hodnik, kuhinju, WC, a na četvrtom katu zgrade u Ulici kralja Zvonimira 17 može koristiti i dvoranu s pomoćnom prostorijom.

Zašto je bez naknade dao prostorije i tako otvoreno podržao inicijativu, Bandić nije objasnio.

Njegova odluka razljutila je haenesovce.

– U situaciji u kojoj zagrebački poduzetnici i obrtnici ne mogu imati osiguran prostor za svoj rad, razvijanje ideja i otvaranje novih radnih mjesta, smatramo neprimjerenim i neprikladnim prazan gradski prostor ustupiti udruzi koja, osim što promovira netoleranciju prema različitostima i zadire u temeljna ljudska prava, nema formalnu ulogu u samoj organizaciji i provedbi referenduma – poručili su iz HNS-a naglasivši da se prostori ne dodjeljuju samo tako.

>>RODA: Užasnuti smo izjavom Željke Markić

Komentara 55

SQ
squalus
14:33 14.11.2013.

Evo što je Markićka izjavila: “Najbolja majka, najsnažnija, najodgovornija, najkompetentnija, najnježnija, ne može svom djetetu u potpunosti zamijeniti oca. Niti najbolji otac ne može u potpunosti djetetu zamijeniti najbolju majku. Vaša majka je očito obavila odličan posao s vama (voditeljica je rekla da je njezina majka samohrana), kao što čini jako puno samohranih roditelja. Jako puno samohranih roditelja su dio ove Inicijative upravo radi toga što oni razumiju koliko je teško sam podići dijete, upravo zato što oni razumiju koliko im fali, koliko im je teško kad oni sami odgajaju dijete. …Dijete treba i oca i majku i ako društvo može, treba to osigurati. Postoji niz različitih situacija, ali ja bih isto rekla da u situacijama gdje roditelji samohrani podižu svoju djecu, ti roditelji to rade uz jako velike žrtve. Također, uspjeh u odgoju te djece jako ovisi o obitelji, o onima koji su oko njih, djedovi, bake, ujaci, tete, dakle, u situaciji u kojoj se naruši jedan prirodni odnos, ulazi obitelj, ulazi zajednica koja toj djeci pomaže” A svi ovi smrdljivi portali su zlobno izvukli iz konteksta nešto što uopće nije izjavila, i bombardirali nas senzacionalističkim naslovima.

SQ
squalus
14:38 14.11.2013.

Molio bi novinarku da mi definira pojam homofobija, i gdje je ona čula da je Markićka izjavila da je odrastanje sa samohranim roditeljem neprirodna pojava?

CR
croat1899
14:38 14.11.2013.

svaka čast g. Bandiću. Ako postoji u Zagrebu 5 homoseksualnih udruga (zg pride, kontra i ostale gluposti) i sve, ne samo da imaju prostore nego se za tu njihovu propagandu i rad iz proračuna izdvajaju milijunski izdaci, zašto ne bi onda i neka druga udruga imala ta prava?? i 50 milijuna kuna??? HALO?? Pa koliko koštaju izbori (a svake godine su bar jednom - parlamentarni ili predsjednički ili lokalni ili EU izbori)? Za to se nitko ne buni. i onda još kad vladajući u mjesec dana organiziraju i lokalne i EU izbore, nitko se ne buni što ih nisu spojili nego smo u mjesec dana platili 2X sve to. Ali zato je problem što se mora plaćati referendum, koji su hrvatski građani samostalno zatražili!!! ovo medijsko silovanje stvarno nikud ne vodi više.. Što više širite laži i obmane to će više ljudi glasovati ZA zdravu obitelj kao temelj zdravog društva. Samo se žalie da nas silom spriječe, ali spriječiti nas nitko neće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije