Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet zapelo

Plaža uz koktele na Savi tek u kolovozu?

Savski nasip
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/6
06.05.2019.
u 10:30

Čini se da “projekt zvan čežnja”, koji je lani propao, ni ove godine nema puno šanse.

Da treći put i bog pomaže, jedna je od omiljenih izreka gradonačelnika Milana Bandića, a da bi Zagrepčani ovog ljeta napokon zaista uživali u sadržajima uz Savu, morat će bog pomoći i drugi put. Jer kako stvari sada stoje, nakon što su prošlog ljeta Aktivnosti na Savi u potpunosti propale jer montažne objekte uz rijeku nitko nije htio postavljati, ove bi se godine moglo dogoditi isto.

Žalba, mirovanje, nacrti

Doduše, izvođač radova vrijednih pet milijuna kuna u teoriji jest odabran, i to 29. travnja, iako je natječaj raspisan još u siječnju, ali sad tek počinju zavrzlame. Paviljoni bi na nasipu trebali osvanuti 1. lipnja, a do 11. svibnja Grad s odabranim izvođačem radova neće ni kontaktirati, a kamoli dogovoriti dinamiku radova. Pojasnili su nam tako u Uredu za strategijsko planiranje i razvoj grada, u kojemu su rekli kako se s radovima još ne može započeti jer najprije mora proći rok žalbe na natječaj. On traje do 6. svibnja, a još pet dana nakon toga teče rok mirovanja. I tek će se onda moći potpisati ugovor s tvrtkom Agram koja je odabrana za postavljanje paviljona.

Video - Bageri i kamioni u ožujku su oko mosta Slobode radili na projektu Aktivnosti na Savi

E sad, montažni bi se objekti na tri lokacije uz Savu eventualno mogli postaviti u preostala dva tjedna do početka lipnja, ali faze radova koje su uvjetovane natječajem govore kako to vrlo vjerojatno ipak neće biti moguće. Jer će, prije svega, Agram morati Gradu predstaviti svoje izvedbene nacrte, za što imaju rok od 30 dana od potpisivanja ugovora. Zatim ih Grad odobrava u roku od pet dana ili šalje na doradu, za koju će Agram opet imati pet dana. Kad se usuglase oko nacrta montažnih objekata, onda tvrtka ima 45 dana da po njima izradi paviljone koje će postavljati.

Dakle, rastegnu li se te dvije faze do maksimalnih rokova, montažni će objekti za postavljanje kod Hendrixova i Mosta slobode te na Zaprudskom otoku biti spremni tamo negdje početkom kolovoza. Odnosno, otprilike tri tjedna prije 29. dana tog mjeseca, kad manifestacije u sklopu Aktivnosti na Savi moraju završiti. Pitali smo i Grad hoće li tvrtka Agram imati dovoljno vremena da za manje od mjesec dana “odradi” radove propisane natječajem, na što su nam kazali da, zbog svih tih rokova žalbi i mirovanja, još nisu razgovarali s izvođačem.

– Nismo u mogućnosti komunicirati s odabranim ponuditeljem niti planirati dinamiku provedbe aktivnosti sve do trenutka potpisivanja ugovora. Nakon toga će zainteresirana javnost moći biti obaviještena o planiranoj dinamici izvedbe – rekla je pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje Sanja Jerković, koju smo upitali i kad se planira raspisivanje natječaja za obavljanje ugostiteljskih djelatnosti u paviljonima. Krajem ožujka, podsjetimo, u Gradskoj upravi su nam pojasnili kako se zainteresirani ugostitelji mogu za posao javiti otvorenim pismima, koja će se razmatrati s ponudama pristiglima na natječaj, a on će se raspisati nešto poslije. Kriteriji za posao iz tih otvorenih pisama još nisu poznati, ali znamo da ih je dosad stiglo devet.

Danas ponude za igrališta

– Sva otvorena pisma dostavljaju se zajedničkom povjerenstvu, sastavljenom od stručnjaka, predstavnika institucija Hrvatskih voda, Grada Zagreba i ustanove Upravljanje sportskim objektima – kazala je pročelnica Jerković, koja je i predstavnica Grada u tom zajedničkom povjerenstvu. Objasnila je i da će se devet pristiglih pisama uzeti “u razmatranje, a ocjenjivat će se zajedno s ponudama koje će stići na javni poziv, čije se raspisivanje planira tijekom ovoga tjedna”.

Podsjetimo, osim četiriju montažnih paviljona, od kojih bi jedan trebao biti kino, te drvenih sunčališta i tendi, uz rijeku bi se trebali smjestiti i pješčanici, tereni za odbojku na pijesku te za tenis i nogomet na plaži. Natječaj za njihovo postavljanje završava danas, a nakon što tvrtka koja bude odabrana potpiše ugovor s Gradom, u roku od 24 sata morat će početi s radovima na sportskim terenima. I oni će, međutim, biti u utrci s vremenom jer za dovođenje sportskih sadržaja uz buduće paviljone imaju 35 dana.

Komentara 13

Avatar links
links
16:50 06.05.2019.

biti će to nezaboravan ugodjaj ljeti, sparina, smrad mulja iz Save i horde komaraca.. umjesto da se nešto napravilo na nasipu, uredile bic.staze, ogradili prostori za istrčavanje pasa,stavili neki montažni kafići, igrališta za djecu... glavonja već 2 puta skida travu uz sau rijeku koja poplavljuje i šalje 100 kamiona da je odvoze... od bolida ne može ispasti ništa drugo nego bolid

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:20 06.05.2019.

He he, jedina realna konstanta u lažima o Zagrebu na Savi, su komarci i Bandićeva trčkaranja od mosta do mosta i obećanja zagrebačkim budalašima.

DO
doktorica
18:25 06.05.2019.

postrugli su su travu koja drži zemlju,travu prodali,pa sad imamo blato,svašta,ima li tamo neki pametan?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije