Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stadion ruglo

Pet milijuna eura za Maksimir: Na jesen se otvara šoping-centar

'12.07.2011. Zagreb, Hrvatska - Preuredjenje Dinamovog stadiona. Danas su radnici poceli postavljati umjetnu plavu travu oko samog travnjaka. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
07.04.2012.
u 14:00

Ispod sjeverne tribine naći će se zagrebački sportski savez, multimedijalni centar, sportski muzej i prostor za Bad Blue Boyse

Zagrebački sportski savez, multimedijalni centar, sportski muzej i prostor za Bad Blue Boyse. Sve to naći će svoje mjesto ispod sjeverne tribine na maksimirskom stadionu u koju će Grad Zagreb, odnosno nadležni Ured za izgradnju uložiti oko pet milijuna eura.

Čeka se još datum

Naime, dok će se u prizemlju i na prvom katu obnoviti prostori i već na jesen otvoriti šoping-centar, drugi, treći i četvrti kat, kao i podrumske prostorije prema planu Grada, već su \"rasprodane\".

– Neće doći do promjena prvobitnog plana raspodjele prostora. Nama je samo važno da se prostor popuni. Sve je još u fazi pripreme, a za uređenje će se već u dogledno vrijeme raspisati natječaj, no kada će radovi početi još nije jasno. Uskoro, to je sigurno, ali datum još nije određen – kazao je Gordan Hanžek iz Gradskog ureda za izgradnju koji je zadužen za megalomanski projekt uređenja djela stadiona koji je propao.

Podrum je plivao bezbroj puta, a vodovodne cijene svake zime pucaju. Međutim, podsjetimo, predsjednik Dinama, Damir Vrbanović u nedavnom je razgovoru za Večernji list otkrio kako je tridesetak tisuća četvornih metara ispod sjevera prava \"zlatna koka\" te da bi Grad samo od najamnina mogao krovom natkriti zapadnu i sjevernu tribinu, ulagati tamo gdje je potrebno.

Na drugom katu nalazit će se osim velikog prostora namijenjenog multimedijalnim događanjima i Zagrebački sportski savez koji o traži novi smještaj. Naime, ZSS trenutačno je smješten u Heinzelovoj ulici i iz gradskog proračuna izvlači gotovo osam milijuna kuna godišnje za najam, što je nakon više od deset godina plaćanja gradskoj vlasti izgleda postalo previše.

Na trećem katu, nadalje, bit će smještene medicinske ustanove na više od šesto četvornih metara, kao i uredske prostorije Sportskog saveza Zagreba te njihova arhiva.

Najzanimljiviji, barem za navijače, bit će četvrti kat, nadomak gornje tribine. Naime, tamo bi se, prema planu, za koji je inače izdana i lokacijska dozvola, trebali smjestiti navijači Dinama.

O tome koliko će se naplaćivati kvadrat poslovnog prostora (cijena za udruge neće biti veća od tri eura po kvadratu prema odluci Grada) u novom trgovačkom centru međutim i dalje nitko ne želi kalkulirati.

No, neslužbeno doznajemo kako će početna cijena na javnim licitacijama biti najmanje deset eura po četvornome metru.

Nekima i besplatno

Nedefinirano je i dalje kako će se nadoknaditi šteta zakupcima koji su još 1999. godine zakupili prostore pa čak i nekoliko prvih rata najamnina uplatili u gradsku blagajnu. Nagađa se da bi se nekima prostori mogli iznajmiti i besplatno.

Ključne riječi

Komentara 14

NO
nonasur
14:10 07.04.2012.

ja mislim da treba UKINUTI PRIREZ - pod hitno!

BA
Batiskaf
14:12 07.04.2012.

Vrbanović baljezga bez veze.Ne da mi se elaborirati zbog čega,samo ću reći da u sljedećih 10 godina SIGURNO neće biti natkrivena sjeverna i zapadna tribina.Zapamtite moje riječi.

OB
-obrisani-
14:06 07.04.2012.

Zašto pare odmah ne uplate na tekući račun Zdravka Mamića? Zašto riskiraju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije