Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natječaj do 15. 11.

Pet mil. kuna potpore, novca ima i za legalizaciju farmi

\'spektar......zgb...011200 vagovina kraj cazme....farma krava josipa vincekovica    snimio     zeljko hladika\'
Željko Hladika/Arhiva VL
26.03.2013.
u 13:23

Sredstva su osigurana za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi, ruralnom razvoju i šumarstvu

Zagrebačka županija raspisala je natječaj vrijedan 4,95 milijuna kuna za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi, ruralnom razvoju i šumarstvu. Najviši ukupni godišnji iznos županijske potpore koju jedan korisnik može ostvariti po svim sektorima i mjerama iznosi 100.000 kuna. Natječaj je otvoren do 15. studenoga 2013. godine.

Potpore će se dodjeljivati za ulaganja u modernizaciju poljoprivrednih gospodarstava u sektoru povrćarstva, cvjećarstva, voćarstva, vinogradarstva i vinarstva te stočarstva i ekološke proizvodnje; premiju osiguranja; edukaciju i stručno osposobljavanje; označavanje i certificiranje proizvoda; legalizaciju zgrada na poljoprivrednom gospodarstvu; unapređenje i očuvanje genetskog potencijala; ulaganja u sektoru ruralnog razvoja; kompenzaciju otežanih uvjeta gospodarenja te za ulaganja u sektoru šumarstva.

Korisnici županijskih potpora mogu biti poljoprivredna gospodarstva s područja Zagrebačke županije koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u Zagrebačkoj županiji te šumoposjednici upisani u Upisnik šumoposjednika s prebivalištem na području županije.

– Ove smo godine u natječaj za potpore u poljoprivredi uključili još jednu mjeru i to potporu za legalizaciju zgrada, odnosno farmi, na poljoprivrednim gospodarstvima. Pozivam naše poljoprivrednike da iskoriste ovu mjeru i legaliziraju svoje objekte – pojasnio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Ovisno o površini građevine, Županija će pri legalizaciji zgrada na poljoprivrednom gospodarstvu sufinancirati geodetski i arhitektonski snimak izvedenog stanja, iskaz površina i obračunske veličine zgrade itd.

– Osim spomenutih 4,95 milijuna kuna, u ovoj smo godini u poljoprivredi osigurali i 4,2 milijuna kuna za mjere ruralnog razvoja koje se koriste za gradnju nerazvrstanih cesta, područnih škola i društvenih domova, zatim 1,3 milijuna kuna za pokroviteljstva, novčane donacije i pomoći za provođenje projekata. Za sufinanciranje projekata i programa EU iz područja poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja osigurali smo 3,5 milijuna kuna, za lovstvo 1.215.000,00 kuna, dok smo za organizaciju stručnih skupova, gospodarskih manifestacija i izdavanje stručne literature predvidjeli 350.000 kuna. Dakle, govorimo o 15,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava u poljoprivredi – zaključio je Kožić.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na raspisan natječaj. Sve informacije, tekst natječaja i potrebni obrasci zahtjeva mogu se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, Ulica grada Vukovara 72, na broj telefona 01/6009-496, 01/6009-427, 01/6009-420 i 01/6009-426 te na internetskim stranicama županije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije