Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
big brother zagreb

Pazite što radite - nadzornim kamerama koristi se i policija

Kamere
Patrik Macek/PIXSELL
22.05.2013.
u 08:17

I dok se dio javnosti pobunio što policija nije objavila da se koristi kamerama, šef prometnih redara Mato Kraljević to smatra smiješnim.

Nadzornim kamerama prometnih redara postavljenima na 75 lokacija diljem grada već mjesec dana služi se i zagrebačka policija.

I dok se dio javnosti pobunio što policija nije objavila da se koristi kamerama, šef prometnih redara Mato Kraljević to smatra smiješnim.

– Ispod svake kamere piše da je riječ o videonadzoru i nema razloga da policija posebno najavi da upotrebljava te kamere. Ona se njima ne služi kao mi, da s pomoću njih kažnjava ljude zbog prekršaja, nego se njima služi za promatranje situacije u gradu i da prema potrebi na vrijeme reagira – objasnio je Kraljević te dodao da se već dulje vrijeme dogovara da ih policija počne upotrebljavati jer su se, kao u slučaju eksplozije na Trgu bana Jelačića, pokazale kao dragocjen izvor informacija.

– Policija ima isti program kao i mi, a želi li upotrebljavati neku od kamera dok naši prometni redari obavljaju svoj posao, sustav je usklađen tako da mi dobijemo signal da im je određena kamera potrebna – kazao je Kraljević.

Postavio je pitanje nije li sigurnost najvažnija pa mu nije jasno zašto se traži mana projektu čija se korisnost već dokazala.

Iz policije su kazali da je korištenje kamera još u probnoj fazi, ali da će im one znatno pomoći u radu.

>>Kako će videonadzor u Zagrebu 'ubijati' grafite

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije