Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIROGOJ

Parkiranje uz Arkade od srijede 28.10. ide u povijest

26.10.2015., Zagreb - Na glavnom ulazu groblja Mirogoj gradonacelnik Milan Bandic sa suradnicima i arhitektima predstavio je buduce radove na gradskom groblju, prvenstveno nove ograde groblja uz Remetsku cestu. Marijan Hrzic.  Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
27.10.2015.
u 11:34

Parkiralište će trajno biti preko puta, na adresi Hermanna Bolléa 17 na oko 7000 m2 zemljišta koje je Gradu ustupila Crkva

S ciljem da se na groblju osigura dostojanstveno ozračje bez buke automobila i gužvi, od sutra parkiranje uz Mirogojske arkade više neće biti moguće. Ne samo za vrijeme Svih svetih, nego i nakon blagdana, najtraženija parkirališna mjesta uz groblje odlaze u povijest.

– Strojevi užurbano rade na 7000 kvadrata velikom zemljištu preko puta Arkada, u ulici Hermanna Bolléa 17, gdje će biti smješteno novo parkiralište. Radi se o crkvenom zemljištu za koje je sklopljen ugovor o korištenju s Gradom – rekao je Alan Ordulj iz Gradskog ureda za prostorno uređenje te napomenuo kako će radovi biti gotovi večeras, a od sutra će se zatvoriti dosadašnji te će se svi automobili preusmjeravati na novo, tri puta veće parkiralište.

Smirivanje prometa uz Arkade samo je dio prve faze uređenja Mirogoja u sklopu koje će se renovirati i ograda uz Remetsku cestu.

U sljedećih bi se godinu dana trebao izgraditi 720 metara dug zid od Glavnog ulaza do Krematorija. Zid je osmislio arhitekt Marijan Hržić, bit će visok više od dva metra, a osim kao vizualna, služit će i kao zvučna barijera.

U njemu će biti i niše za urne. O tome što misle o novom zidu građani se mogu izjasniti putem ankete koja se provodi na glavnom ulazu u Mirogoj svaki dan od 8 do 18 sati do 3. studenog.

– Nadam se realizaciji i druge i treće faze obnove groblja, tj. proširenja kod Krematorija i južnih Arkada – rekao je gradonačelnik Milan Bandić na Mirogoju.

Komentara 25

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:41 27.10.2015.

Hm, i sad kad netko kaže da nema kod nas korupcije i pogodovanja. Bez imalo primisli o razmišljanju o kvaliteti dotičnog gospodina arhitekta, jedino on u gradu sada radi. Projektant krematorija, projektant parka Grič, projektant trga Bele IV, sada projektantnt dijela Mirogoja, učestvovao u projektu Mesnička, za tunel od Mesničke do Radićeve u idejnoj izradi projekta, a "slučajno" stanuje u zadnjem dvorištu Gradske skupštine. Da se malo osvrnem i na preseljenje Ostojinog dječaka, besmisleno naravno, pedeset metara, iz parka Grič, na Vranicanijevu poljanu, sada trg Bele IV, na novu lokaciju, gdje sada, iznad kipa djeteta koje se igra, strši nekoliko repetitora i telekomunikacijskih antena na oronuloj zgradi Meteorološkog zavoda, a park je zamišljen kao dječje igralište.

FI
Fisherman
12:11 27.10.2015.

A gdje ce sad osobe sa invaliditetom patkirati? Znaci 3 kilometra od Arkada.

HE
herojulice
15:47 27.10.2015.

Crkva, dala besplatno. Dajte nemojte molim vas. Koji će biti ustupci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije