Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobili 70.000 kuna

Ovi su studenti pobijedili na natječaju UNIverzI-JA-DA

studenti nagrada
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
20.01.2016.
u 11:45

Četverac u sastavu Luka Krznarić Matarić, Ante Slović, Ivan Vučenić i Fran Nemec razvio je mobilnu aplikaciju turističke “SOS” liniju za goste Sveučilišnih igara.

Sa 70.000 kuna s proglašenja pobjednika projekta UNIverzI-JA-DA otišli su Luka Krznarić Matarić, Ante Slović, Ivan Vučenik i Fran Nemec. Četvorica studenata Veleučilišta Baltazar i Pravnog fakulteta odnijela su pobjedu na natječaju Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) kojim su se tražila idejna rješenja za turističku promociju tijekom trajanja Univerzijade u Zagrebu i Rijeci.

Popusti u muzeju, klubu...

– Jako smo sretni zbog pobjede, ali tek sad počinje pravi posao. Naš je cilj sve natjecatelje koji dođu na Univerzijadu upoznati s turističkim, kulturnim, sportskim i zabavnim lokacijama u Zagrebu na kojima mogu provoditi vrijeme nakon samog natjecanja – poručili su studenti koji su pobjedu odnijeli u kategoriji Urbani Zagreb.

Cilj natječaja bio je, naime, potaknuti mlade poduzetničke nade da osmisle projekte u tri kategorije – razvoj mobilne aplikacije za Univerzijadu, promocija hrvatske kulture i sporta te razvoj urbanog Zagreba.

Na Europske sveučilišne igre koje se u srpnju održavaju u Zagrebu i Rijeci doći će više od 5000 studenata s 350 europskih sveučilišta kojima treba što bolje predstaviti Hrvatsku te gradove domaćine.

Jako smo sretni zbog pobjede, ali tek sad počinje pravi posao. Naš je cilj sve natjecatelje na Univerzijadi upoznati s turističkim, kulturnim, sportskim i zabavnim lokacijama u Zagrebu

– Plan nam je osnovati i infopult te turističku “SOS” liniju na kojoj će se gosti moći informirati o sadržaju koji im je dostupan u gradu – rekao je Luka Krznarić Matarić, čiji je tim već dogovorio razne pogodnosti i popuste za sudionike Igara u brojnim zagrebačkim muzejima, restoranima, klubovima...

Mladi poduzetničkog duha

Projekt ovog četverca najboljim je ocijenio stručni žiri u kojemu je bila i Nera Pavić iz Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, koji sa 70.000 kuna financira realizaciju ovog projekta.

– Jako mi je drago da su autori ovog projekta, koji će Zagreb gostima predstaviti u najboljem svijetlu, upravo mladi ljudi koji su uza sve obveze na fakultetu pronašli i vrijeme za razvijanje svoje kreativnosti i poduzetničkog duha – rekla je Nera Pavić.

Osim toga, Ministarstvo turizma je s 200.000 kuna podržalo dva najbolja projekta iz kategorije turističke promocije hrvatske kulture i sporta. Udruga Europske sveučilišne igre podržala je pak razvoj posebne mobilne aplikacije s 15.000 kuna.    

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije