Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Događanje

Otvoren prvi bazen u jednom zagrebačkom vrtiću - u Sopnici!

milan bandić, jelena pavičić vukičević, miodrag demo, slavko kojić (1)
Goran Jakus/PIXSELL
06.02.2012.
u 12:20

Još prije nego što je otpjevana himna i prije nego li je svećenik blagoslovio, kako kaže Bandić, "možda i prvi bazen u vrtiću u Hrvatskoj", pročelnik Ureda za obrazovanje i sport istaknuo je da je važno da djeca u vrtiću nauče plivati

U zagrebačkom naselju Sopnica – Jelkovec danas je svečano otvoren bazen u sklopu vrtića En ten tini. Otvorenje bazena od 15-ak kvadrata nazočio je i gradonačelnik Milan Bandić kojega su u stopu pratili i njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević i pročelnik za obrazovanje i šport Ivica Lovrić.

Ovdje će prvi put u vodu skakati ljudi koji će možda nekada biti svjetski prvaci. Prvi je ovo bazen u Zagrebu, a mislim i u Hrvatskoj. U novim vrtićima se može isprojektirati 30-40 kvadrata bazena, zašto ne – kazao je Bandić. Ipak, nema planova po kojima bi se u postojećim vrtićima krenulo u dodatno obogaćivanje sadržaja dodao je gradonačelnik.

Još prije nego što je otpjevana himna Republike Hrvatske i prije nego li je svećenik blagoslovio, kako kaže Bandić, "možda i prvi bazen u vrtiću u Hrvatskoj", pročelnik Ureda za obrazovanje i sport, istaknuo je važnost bazena koji će omogućiti da sva djeca u vrtiću nauče plivati. Za projekt vrtića s bazenom izdvojeno je do 30 milijuna kuna, otkrio je Lovrić.

Nakon posjeta vrtiću, Bandić i svita uputili su se u obližnju osnovnu školu gdje je gradonačelnik odgovarao na pitanja novinarske grupe.

Najviše ih je zanimalo njegovo školovanje i njegov put ka poziciji "vječnog" gradonačelnika.

– Bio sam odličan đak i dobar, ali možda bolje da sam bio fakin, išao sam sedam godina 15 kilometara u školu, ali sam imao stipendiju općine i prosjek 5,0 – pohvalio se Bandić.

A nakon teme o školovanju otkrio je da bi, da je ostao u Grudama gdje je i rođen, danas bio načelnik te općine te je za kraj klincima udijelio i koji savjet kako zainteresirati suprotni spol za sebe i kako najlakše pronaći dečka, odnosno curu.

Ključne riječi

Komentara 17

SW
swimm
15:05 06.02.2012.

a cijim ce se to novcima graditi bazeni po vrticima......pavijanu a kaj je sa bazenom na sveticama????

CH
chemica
13:21 06.02.2012.

Na šta ovi bacaju našu lovu... U Japanu se klinac od tri godine utopio u bazenu \"dubine\" 30cm pa zahvaljujući toj vijesti imamo prilike saznati kako na planeti Zemlji postoji bar još jedan vrtić s bazenom. Drugi je upravo otvoren u Zagrebu. Čak je i dvostruko veći od tog japanskog! Jupieeeej...Hvala božjoj providnosti što nam je dala ovakvog gradonačelnika. Ljudi, pa mi imamo vrtiće s BAZENIMA! Ha, ha, ha, ha.

CT
cipela.tenisica@gmail.com
05:00 18.05.2017.

Čudno i u Sesvetskom Kraljevcu i sad u Jelkovcu dubina bazena naj manje 3 metra .A nitko se ne pita a disu tu djeca ,gdje bazen za njih za naše mališane .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije