Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u laubi

Otvoren 2. tjedan dizajna Zagreb

2. Tjedan dizajna Zagreb
Foto: PR FOTO
1/7
08.05.2015.
u 23:17

Večeras je u Laubi svečano otvoren 2. Tjedan dizajna Zagreb (#tdzg 2015.), najveća manifestacija posvećena hrvatskom dizajnu

Večeras je svečano otvoren 2. Tjedan dizajna Zagreb (#tdzg 2015.) koji je na preko 4000 metara kvadratnih, Laube – kuće za ljude i umjetnost i Druge zgrade (bivšeg TKZ-a), okupio vodeća imena hrvatskog dizajna. Otvorenju su prisustvovali veleposlanici Kraljevine Danske i Švedske čiji će stručnjaci, gosti predavači, prenijeti svoja iskustva korištenja dizajna u razvoju gospodarstva i poslovanja svojih tvrtki.

– Izuzetno smo sretni što smo na jednome mjestu okupili najbolje od hrvatskog dizajna te pripremili bogat program za sve ljubitelje dizajna. Dizajn je izuzetno važan za gospodarstvo i društvo općenito, stoga se nadamo da će ovaj Tjedan dizajna popularizirati dizajn u najširoj javnosti – izjavio je direktor #tdzg 2015 Daniel Tomičić.

Hrvatska gospodarska komora je pokrovitelj izložbe namještaja na kojoj izlaže i 17 proizvođača članova HGK, te 12 dizajnera iz Zajednice za industrijski dizajn pri HGK.

– HGK izuzetno veseli da okupljamo proizvođače, dizajnere i razvojne timove te da na ovako lijepom mjestu možemo predstaviti dizajn i znanje. U Komori djeluje ZZID te Udruženje prerađivača drvne industrije čiji su proizvodi dobili brojne međunarodne nagrade, a koje danas ovdje možete vidjeti. Suradnju dizajna i industrije inicirali smo još 2007. godine kroz projekt Drvo je prvo, a od tada HGK kontinuirano pruža potporu tvrtkama i proizvođačima u svom razvoju. Dobri rezultati ne izostaju, tako smo ove godine ostvarili izvozni suficit od 13%, a suradnja dizajnera i proizvođača je prilika da se u opremanju kućanstva i hotela koriste hrvatski proizvodi – rekla je Božica Marković, ravnateljica Sektora za poljoprivredu i prehrambenu industriju HGK.

Izložba namještaja prilika je za premijerno pokazivanje noviteta iz ponude Brigade, Data by Despot, Element (Intera), Filip Gordon Franka, kao i premijerno pokazivanje Paviliona tvrtke Prostoria. Tu su prisutni i brojni drugi izlagači, poput SpinValis, DI Novoselec, DI Čazma, INKE-a, Era, Rustica Moderna, i drugi.

Tijekom osmodnevnog, bogatog programa, održat će se konferencija o dizajnu u autoindustriji Auto(r), na kojoj će sudjelovati renomirani svjetski dizajneri, poput Fabia Filippinia iz Pinifarine, Patricka le Quementa, najboljeg francuskog dizajnera automobila još od 30-tih godina, Petera Stevena, najpoznatijeg britanskog dizajnera automobila i autora kultnog McLarena F1 i Toma Tyaarda, kultni dizajnera de Tomasa.

Nizom posebno osmišljenih događanja, poput Produkteke, KIKI – Konferencije kreativnih industrija, DIDI – Dana društvenih inovacija, Connector 3D koja će po prvi puta okupiti najbolje 3D i konceptualne dizajnere, cilj je pružiti zanimljiv, inovativan i poučan sadržaj za sve grane dizajna. Subotama su predviđene modne revije i najbolji tulumi u gradu.

– Zahvalili bi svim sponzorima, volonterima i Luabi, koji su nam tijekom proteklih nekoliko tjedana pružili nevjerojatnu podršku kako bi se danas otvorio duplo veći i bolji Tjedan dizajna Zagreb nego prošle godine. Nadamo se da će svatko za sebe pronaći neku zanimljivost i da ćete uživati u #tdzg 2015. – zaključila je Tina Marković, direktorica #tdzg 2015.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije