Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjene u vodstvu

Ostavke podnijeli čim su vidjeli da je pobijedio Bandić

Zagrebački športski savez
Goran Stanzl/VLM/PIXSELL
07.06.2013.
u 12:32

Gradonačelnik Milan Bandić prije mjesec dana zatražio je ostavke čelnika Zagrebačkog športskog saveza

Branimir Bašić od 12. lipnja više neće biti predsjednik Zagrebačkog športskog saveza. Dao je ostavku, kao i svi članovi Izvršnog odbora, a to će službeno biti objavljeno na izvanrednoj skupštini sredinom lipnja. Tko će biti novi predsjednik ZŠS-a znat će se 3. srpnja za kada je zakazana izborna skupština. O imenu nasljednika za sada se još ništa ne zna premda su želje iskazali Davor Hundić, predsjednik Zagrebačkog jet-ski saveza, i Tomislav Horvat, predsjednik Zagrebačkog te-kvon-do saveza. No, teško je zamisliti da će prvi čovjek ZŠS-a ponovno biti netko iz “malih” sportova.

Nije poslušao Lovrića

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, uspio je tako smijeniti sadašnje vodstvo ZŠS-a, kako je rekao, zbog neposluha. Uostalom, to je otvoreno najavio još prije mjesec dana.

Problemi su počeli prije tri mjeseca kada Branimir Bašić nije poslušao Ivicu Lovriću, pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport. Lovrić je Bašića, ali kao predsjednik KK Cibona, tražio dodatni novac za svoj klub. Kada je Lovrić dobio odbijenicu, počeo je protuudar. Za početak, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport zatvorio je dotok novca ZŠS-u.

Sportaši, treneri i klubovi nisu zbog toga trpjeli jer im je novac uplaćivan izravno.

No, bez novca su ostali zaposlenici ZŠS-a i njihove tvrtke (Centar, Sportska poliklinika...).

Bašić se pozivao na zakone, ali je na kraju odlučio otići s mjesta predsjednika Zagrebačkog športskog saveza.

Neravnopravna borba

Čekao je Bašić izbore za zagrebačkog gradonačelnika, a nakon uvjerljive pobjede Milana Bandića i sam je postao svjestan da u neravnopravnoj borbi nema šanse.

Jer, protiv sebe imao je Bandića, saveze velikih sportova, vrhunske zagrebačke sportaše, a na kraju i dio svojih djelatnika koji nisu primili plaću tri mjeseca. Čak je u sportskim krugovima kružilo pismo u kojem djelatnici traže njegovu ostavku. Naravno, nije bilo potpisano jer ga je podržalo samo šest od 106 zaposlenih.

>>Čelnici ZŠS-a: Krivi jer smo uštedjeli samo pet milijuna?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije