Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cijena 81 milijun kn

Osnovnoškolce knjige već čekaju na klupama

udžbenici
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
25.08.2015.
u 12:15

Gotova je distribucija knjiga za osnovnoškolce, a podjela udžbenika u srednjim školama završit će 4. rujna

Besplatni udžbenici za osnovnoškolce već od danas čekaju učenike na školskim klupama i to gotovo tri tjedna prije početka školske godine. Tako će unatoč neuspjelom rebalansu proračuna svoje besplatne knjige ipak dobiti 58.718 učenika i učenica osnovnih škola kojima je osnivač Grad Zagreb.

– Danas završava distribucija u 108 redovnih osnovnih škola, u četiri škole za učenike s teškoćama u razvoju, sedam privatnih škola te tri ustanove u sustavu socijalne skrbi – poručili su iz Grada te napomenuli kako će srednjoškolci knjige na klupe dobiti 4. rujna, ove godine prvi put.

Tako će roditelji srednjoškolaca uštedjeti i do 2000 kuna, koliko stoje gimnazijski paketi. Sveukupno je za besplatne udžbenike ove godine izdvojeno 81 milijun kuna, a prema najavama gradonačelnika Milana Bandića koji će danas i sam nazočiti završetku distribucije osnovnoškolskih knjiga u Osnovnoj školi Pavleka Miškine na Svetom Duhu, iduće će godine besplatne knjige dobiti i studenti. Također, kao i prošle godine, Grad je osigurao udžbenike i za 1400 učenica i učenika iz Gunje, Vrbanja i Drenovaca, mjesta koja su prošle godine poplavljena.

Komentara 23

ZE
zerp
13:12 25.08.2015.

Velika hvala građanima grada Zagreba koji to financiraju

TH
than
01:10 26.08.2015.

Prvo, ne znam odakle konkretna brojka ucenika, jer jos nije sve pocelo i djeca se prebacuju. Upisuju, ispisuju. Drugo, zasto se knjige ne koriste nekoliko godina ?!?! Neka djeca paze na knjige. Ako ih uniste, nega lijepo roditelji plate.

KS
Ksantipa
07:18 26.08.2015.

Kakvi besplatni udžbenici? To je samo prenamjena gradskih sredstava.Vrlo je upitnoa takva raspodjela.Djeca knjige moraju imati, a tko će ih kupiti, odnosno koliko će ih platiti to je druga priča.U svakom slučaju udžbenici nisu besplatni i nemate za išta ikome biti zahvalni, to su između ostalog i vaši novci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije