Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
81 milijun kuna

Osnovnim školama knjige 25. kolovoza, srednjoškolce će dočekati u klupama

udžbenici
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
07.08.2015.
u 16:30

Srednjoškolci će svoje besplatne udžbenike dobiti tek 4. rujna, zbog, reče Bandić, nekih "poteškoća"

Osnovnoškolci će svoje udžbenike dobiti 25. kolovoza, dok će srednjoškolce oni u klupama dočekati 4. rujna – najavio je jučer gradonačelnik Milan Bandić dodajući kako se za srednje škole nije stiglo prije od svega tri dana prije početka nastave "jer je bilo poteškoća", aludirajući na činjenicu da Skupština nije prihvatila njegov rebalans proračuna, kojim je predviđen novac za te udžbenike.

Njih će ipak biti "preslagivanjem" u proračunu, a za osnovnoškolske i srednjoškolske knjige izdvojit će se 81 milijun kuna, dok je Bandić nedavno i studentima obećao besplatne udžbenike, od sljedeće godine. Po tome bi Zagreb bio prvi u Hrvatskoj, besplatne knjige išle bi onima prijavljenima u Zagrebu i čije obitelji ovdje plaćaju porez i prirez, te koji redovno upisuju godine.

Komentara 2

LA
LANA555
23:25 15.08.2015.

Kako je dobar Miki.

IV
ivanablazevic66
14:05 17.08.2015.

i šta sad na kraju jel srednje škole dobivaju besplatne udžbenike, ne mislim na one koje dolaze iz obitelji s 3 sestara/braće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije