Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
modernizacija Zagrebfesta

Neno Belan: Osnovna je ideja vratiti ugled domaćoj pop-glazbi

Neno Belan (1)
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
13.12.2013.
u 13:12

Nadolazeće izdanje Zagrebačkog festivala, manifestacije bogate tradicije s koje pamtimo brojne hitove Arsena Dedića, Novih fosila, Josipe Lisac i Indexa, održat će se 18. siječnja 2014. u Velikoj dvorani Hypo Centra.

Ovogodišnji 61. Zagrebački festival predstavlja pravu revoluciju u hrvatskim glazbenim i festivalskim krugovima – ne samo da u fokus javnosti vraća kvalitetnu domaću pop-rock produkciju, već postavlja nove standarde pri izboru pobjednika festivala, i to uz pomoć modernih tehnoloških inovacija!

Aplikacijom do nagrade

Jedna od tih inovacija je i posebna aplikacija za pametne telefone i tablet-računala uz pomoć koje će publika moći birati svoje favorite za Nagradu publike. Druga nagrada, ona radijskih urednika, dodjeljuje se najbolje plasiranoj pjesmi na Top listi Zagrebačkog festivala koju kreira sustav Playkontrol. Riječ je, naime, o informatičkom programu koji prati emitiranja svih 18 pjesama sa Zagrebačkog festivala na više od 80 radijskih postaja u cijeloj Hrvatskoj.

Već u prvom tjednu praćenja glazbenim se urednicima hrvatskih radija najviše sviđa pjesma „Volim te još“ Letećeg odreda, a slijede je Pavel s pjesmom „Čuvaj me“ te Neno Belan i njegova „Anđela, anđele“ na trećem mjestu.

Nadolazeće izdanje Zagrebačkog festivala, manifestacije bogate tradicije s koje pamtimo brojne hitove Arsena Dedića, Novih fosila, Josipe Lisac i Indexa, održat će se 18. siječnja 2014. u Velikoj dvorani Hypo Centra.

Iskusna imena

Među osamnaest izvođača koji će se predstaviti s potpuno novim pjesmama naći će se već iskusna imena poput Massima, Borisa Novkovića i Vanne, ali i neka nova, mlada lica kao što su Mario Huljev, Kristijan Rahimovski te grupa Pavel.

Namjera organizatora bila je okupiti što više kvalitetnih autora i izvođača koji bi od Zagrebfesta napravili respektabilan festival i tako ga pokušali vratiti na stare staze, u vrijeme kada je nastup na Zagrebfestu bio stvar prestiža.

Neno Belan jedan je od izvođača i glazbenih urednika Festivala te ističe kako mu ideja o revitalizaciji i modernizaciji Zagrebfesta predstavlja pravi izazov:

„Osnovna ideja je vratiti ugled domaćoj pop-glazbi, u najširem smislu riječi. Ciljamo na eminentne hrvatske izvođače i autore i upravo zato smo smanjili broj pjesama kako bi njihova kvaliteta što više isplivala“.

Čitav projekt radi se u koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom koja će u izravnom terminu prenositi cijelu manifestaciju te sudjelovati u predstavljanju izvođača u svojim specijaliziranim emisijama. Na službenoj web-stranici festivala, www.zagrebacki-festival.hr, moći će se pronaći sve novosti te informacije o glasanju publike za svog favorita Zagrebačkog festivala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije