Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPISALI SPORAZUM

Osiguran novac za 400 nezaposlenih koji žele pokrenuti posao

Milan Bandić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
07.05.2014.
u 17:13

Za svoj početak svi oni koji imaju razrađen poslovni plan dobit će 25 tisuća kuna potpore

Iako bez ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića, danas je u Gradu potpisan sporazum o nastavku mjere "Tvoja inicijativa-tvoje radno mjesto" čime će se u proračunu Grada osigurati novac za 400 trenutno nezaposlenih spremnih pokrenuti vlastiti posao.

Za svoj početak svi oni koji imaju razrađen poslovni plan dobit će tako 25 tisuća kuna potpore, njihovo poslovanje pozorno će se pratiti u prve dvije godine poslovanja uz uvjet da moraju zaposliti još jednu do dvije osobe u poslu kojeg pokreću.

– Trenutno je u samozapošljavanje krenulo 1200 ljudi, a istraživanje pokazuje kako će 80 posto njih uspjeti, što je izuzetno visok postotak. Ovim sporazumom otvaramo novu perspektivu, a one koji pokreću svoj posao dodatno ćemo obrazovati i pratiti  poručio je Krunoslav Knežević iz Zavoda za zapošljavanje.

>> Ovo vam treba za pokretanje posla uz pomoć 25.000 kuna od Grada Zagreba

Komentara 4

SP
Spezispezi
19:06 07.05.2014.

Kada će ovi političari konačno čuti i progledati. Svi već godinama zvone skinite nam s vrata birokraciju i biti će investicija, poslova, razvoja i zapošljavanja. Zašto toliko potvrda i redova gdje god se makneš. Svugdje razni pentagoni gdje nemožeš ni informaciju dobiti a da ne guliš u redu po par sati. Rade idiote od naroda na svakom koraku i kada netko čuje riječ investiraj - pa nije nitko lud, radije stavi lovu u banku i čekaj kamatu kakva god bila. Oni traže strane investitore, pa ljidi moji investitori su vam pred nosom. Ima štediša i štednje u bankama 160 milijardi kuna. Ne investira se jer birokracije ne dozvoljava, jer nisu čuli a kamo li vidjeli internet, jer se za svaku potvrdu čeka mjesecima a za investiciju godinama. Lakše je spakirati kofere i otići negdje gdje je normalan svijet - zato su nam kolodvori puni ljudi koji odlaze !

NI
niks100
21:01 07.05.2014.

Bolje da daju novce zdravim poduzecima ili obrtnicima ( onima sto redovno placaju poreze i doprinose ) koji se znaju boriti na trzistu ,da zaposle ljude - ovako mislim da je bacen novac.

Avatar anticenzura
anticenzura
20:14 07.05.2014.

Kopirali su projekte ''pilota'' sa zapada, samo sta to Balkanci rade protuzakonito po obicaju. Dijele novac iz drzavnog budzeta pojedincima, kapital HR poreznika, kao da im je to djedovina. Ovi projekti se nude ljudima na birou, u bogatim drzavama, gdje su radnici stekli pravo na dvogodisnje osiguranje - financiranje, iz kase osiguranja za nezaposlene, koju su oni godinama placali dok su radili, i taj kapital sto bi imali pravo da koriste te dvije godine, kao mjesecnu placu - 70-80 posto od place, zavisno od drzave, im se nudi odjednom ako se zele staviti u privatan obrt, naravno pod strogom komisijom i spremnim kvalitetnim projektima. A ne ovako nacoravo i iz tudjeg dzepa. Koja vukohebina od drzave. Strasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije