Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počela dogradnja

OŠ Ksaver Šandor Gjalski dobiva novu dvoranu i četiri učionice

Rekonstrukcija
Foto: Grad Zagreb
30.06.2020.
u 16:25

Na samome krovu dvorane predviđeno je, pak, vanjsko igralište s tribinama kao i dio krovne konstrukcije koji je zamišljen kao zeleni krov.

Nakon nepunih 59 godina od izgradnje, kreće rekonstrukcija i nadogradnja Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog. Cijela će se škola, naime, proširiti za još jednu građevinu, koja će se sastojati od  četiri učionice, kabineta nastavnika, zbornice, knjižnice i čitaonice, dvodijelne sportske dvorane s propisanim pratećim prostorima te brojnim drugim sadržajima. Na samome krovu dvorane predviđeno je, pak, vanjsko igralište s tribinama kao i dio krovne konstrukcije koji je zamišljen kao zeleni krov. Sve to koštat će gotovo 83 milijuna kuna. A gradonačelnik Milan Bandić danas je položio kamen temeljac čime je označio početak radova. 

 

- Ovo je škola na najljepšem mjestu u Gradu Zagrebu. Po završetku radova najsretniji će biti učenici i nastavnici, ali i njihovi roditelji i svi stanovnici ove Gradske četvrti koji će dobiti ambijentalno jedinstven objekt - poručio je gradonačelnik Bandić, a da je riječ o zahtjevnom projektu govori činjenica da veliki dio školskog okoliša pripada povijesnoj urbanoj cjelini koja je temeljem odluke Ministarstva kulture u Zagrebu upisana u Registar kulturnih dobara RH. 
 


 

Ravnatelj Mario Keča opisao je današnji dan kao prijelaz iz stare u novu eru, kako za Školu tako i za stanovnike Gradske četvrti Gornji grad – Medveščak koji će sada dobiti dugo očekivanu sportsku dvoranu. 

Komentara 14

PE
PetarRok
09:17 01.07.2020.

Svako proširenje i obnova škole su za pohvalu. Dugo je najavljivana i drago nam je da napokon kreće, bez obzira na brojne obnove škola stradalih u potresu.

JA
JadrankaTuk
10:20 01.07.2020.

Bravo!!!!! Kad bi se bar u Hrvatskoj radilo kao u Zagrebu, ali nažalost nemaju svi Bandica koji radi svaki dan i brine o našim najmlađima.

IV
Ivona24
11:53 01.07.2020.

Mozemo bit presretni sa takvim gradonacelnikom, koji brine o svemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije