Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobili priliku

Oni su novi ljudi. Provjerite zašto je 2705 građana od veljače sretnije!

Nezaposlenost
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
12.03.2014.
u 08:12

Najviše prilike za zapošljavanjem imaju stručnjaci humanističkog i umjetničkog smjera kao i informatičari. Zagreb i Zagrebačka županija, prema HZZ-u, vode u zapošljavanju u odnosu na ostatak države. No, u odnosu na lani, ove veljače bilo je više nezaposlenih

Tijekom veljače posao je u Zagrebu pronašlo 1900 građana čime Zagreb, barem prema statistici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, prednjači u zapošljavanju u odnosu na ostale gradove u državi.

Ugroženi oni do 44. godine

Dobri rezultati bilježe se i na području Zagrebačke županije gdje je tijekom 28 dana posao pronašlo 805 građana. Ako je suditi po dobnoj strukturi najviše nezaposlenih je u skupini do 44. godine  života.

Ipak ti podaci mala su, ne pretjerano optimistična kap u moru ako se uzme u analizu isto razdoblje lani, jer ovogodišnja nezaposlenost premašuje prošlogodišnju – u veljači je tako 2013. godine bilo registrirano 47.198 građana, dok je ove godine u evidenciji upisano 48.426 Zagrepčana.

U Zagrebačkoj županiji takvih odstupanja nema - naime nezaposlenost u 2013. godini u veljači iznosila je 20.342, a ista brojka zabilježena je i u ovoj godini.

Bez šanse keramičari

U Gradu Zagrebu najviše prilike za uspješnim zaposlenjem imaju stručnjaci iz društvenog, humanističkog i umjetničkog područja, slijede ih stručnjaci iz područja informatike i tehničkih znanosti, a dobru priliku za pronalaskom posla imaju i oni koji imaju iskustva u uslužnim i ugostiteljskim zanimanjima.

Najmanje šanse za pronalaskom posla na području Zagreba imaju poljoprivredna, šumarska zanimanja, kao i mehaničari, keramičari i staklari. Među traženijim zanimanjima u metropoli su i kuhari, čistačice, prodavači, frizeri i komercijalisti.

Komentara 2

LU
lutomirski
08:33 12.03.2014.

imati radno mjesto i biti nesretan,nemati buducnosti, financijske niti socialne, mora biti jako tesko, znati da imas neko mjesto i neces nikada se popeti na stepenice uspjeha ili velike place, to mora biti frustracija, a u toj drzavi nemas buducnosti.....

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
07:49 13.03.2014.

Ma koga vi zafrkavate?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije