Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijeko potrebna rekonstrukcija

Okretište će nakon tri godine dobiti WC

Okretište Črnomerec
Igor Kralj /PIXSELL
11.05.2018.
u 19:30

Nadstrešnice se ljušte po ljudima i prokišnjavaju, sanitarni čvor ne postoji, red vožnje jedva se može pročitati, ali zato se na Črnomercu kupiti može baš sve.

Kopačke, bočice parfema, izbor najčitanijih ljubića Danielle Steel, ogrlice od bijelih perla koje glume bisere i paket od tri para čarapa za deset kuna – bili nogometaš, ljubitelj bestselera uz koje se plače ili se bižuterijom sređujete za špicu, na svoje doći možete posjetom samo jednog zidića na okretištu Črnomerec.

Barikade na WC-u

Odmah pokraj ZET-ove kućice, na dijelu koji razdvaja pješake od tramvaja, više je robe, šale se na Črnomercu, nego u City Centeru pa se, dok se čeka na bus, bez problema mogu “ubosti” jeftini grudnjaci ili, sad kad su temperature u termometrima narasle, ručnici za plažu.

– Teško da možete uopće iz tramvaja bez da se udarite u neki od kioska, odnosno pokretnih naprava postavljenim po čitavom okretištu – kaže Lidija Sačer, pa dodaje kako bi se, osim što bi se Črnomerec pod hitno trebao potpuno rekonstruirati, računa posebno trebalo povesti o prohodnosti. I zaista, od dijela na kojem se okreću tramvaji do onog na kojem su autobusi proći se može samo “kližući” između kioska i terasa kafića. A upravo ugostitelja, kažu na okretištu, ne nedostaje.

– Ima pekarnica, birtija, možete kupiti sladoled na kuglice, svježe voće i povrće, što god vam treba – govori Silvio Toth, kojeg smo sreli dok je čekao autobus. Svega na Črnomercu ima, osim sanitarnih čvorova, govore tamošnji prolaznici, pa nedostatak WC-a ističu kao jedan od najvećih tamošnjih problema. Do prije tri godine nalazio se on u podrumu glavne zgrade, govore nam, dok se spuštamo po stepenicama koje sad vode na terasu The Image Bara. Jedan od stolova nalazi se tik do vrata koja su nekoć vodila u toalet, a na kojima sad stoji obavijest da se u WC ne može.

– Nitko ne sjedi nikad za ovim stolom jer se još uvijek osjeća malo neugodan miris, ponajprije zato što ljudi dolaze i obave svoje pred vratima kad shvate da je WC zatvoren. Stol smo stavili pred vrata baš zato da stvorimo svojevrsnu barikadu – objašnjavao nam je ljubazni konobar dok smo se čudili neobičnoj poziciji za opuštanje i ispijanje kave. Da je vrijeme za potpunu obnovu okretišta na kojem većeg zahvata nije bilo već više od trideset godina složio se i on, baš kao i većina putnika koja prođe svakodnevno kroz okretište. A procjena je da ih se tamo kroz dan nađe pedesetak tisuća.

– Pogledajte samo nadstrešnice, boja se ljušti i pada po nama dok stojimo ispod, znakovi na kojima stoji broj perona te vozni redovi jedva se vide, a na pločama na podu lomimo noge – kažu na Črnomercu.

Šarafit ćemo

Kako izgleda okretište, na posljednjoj sjednici Skupštine gradonačelniku Milanu Bandiću pokazao je i HSLS-ov Darko Klasić, koji ga je pozvao i da sam obiđe Črnomerec te pregleda tamošnje stanje. Fotografije je gradonačelnik odgledao, zahvalio Klasiću pa obećao radove.

– Još prije ljeta tamo ćemo ići to šarafiti – rekao je Bandić.

Komentara 5

DE
demokršćanin
00:30 12.05.2018.

Da li će se i na ovoj lokaciji izgraditi "zlatni" WC-i.Čisto sumnjam, jer je izgradnjom fontana ponestalo sredstava i za rekonstrukciju ovog okretišta na Černomercu kao i kod Savskog mosta a i za izgradnju rotora.

DU
Deleted user
07:44 12.05.2018.

Pa u Zagrebu je u vrijeme njegovih 300 tisuća stanovnika bilo je WC-a mnogo više a i bilo je uličnih pumpa za vodu, mogao si oprati ruke, napiti vode, koje hvala bogu Zagreb ima dovoljno, samo da je budale ne zagade!? Tko i zbog čega je uklonio sve to iz Centra grada pogotovo, ne znam, no to treba vratiti gradu!? A tek što reći o terasama kafića kroz koje je pločnikom sve teže proći! Ne samo da su si uzeli za pravo oteti dio pločnika već otimaju i dio kolnika? Sve igre su dozvoljene da se napuni gradska blagajna! A ako hoćemo reći iskreno, svaka kuća, zgrada, morala bi imati okućnicu ili svoj dio zemlje gdje bi se najam plačao u održavanje a nikako u gradsku blagajnu? Nama još treba bar 100 godina da shvatimo što je to "vlasništvo nad nećim"! Zato smo i odabrali put "demokracije"!?

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
11:03 12.05.2018.

sramota!al zato se delaju fontane i ostale gluposti di bandotos okreće veliku lovu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije