Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čiji je prostor

Oglušuju se: HNS od svibnja ne želi iz prostora na Vrbiku

Vrbik
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
04.09.2014.
u 09:30

Građani traže iseljenje bespravnih korisnika iz društvenog doma i pripremaju veliki prosvjed ako iz prostora koje su gradili iz samodoprinosa u SFRJ ne odu stranka i neke tvrtke

Stanovnici Vrbika sa svojim Mjesnim odborom najavili su za 15-ak dana prosvjed ispred Društvenog doma u Ulici Lavoslava Ružičke 26, ako se dotad iz njega ne iseli stranka HNS.

Riječ je o Društvenom domu koji su još u Jugoslaviji iz doprinosa financirali sami stanovnici, no koji od 90-ih koriste različite političke stranke, klubovi i tvrtke. Dio prostora (115 od 400 kvadrata) 2011. vraćeno je Mjesnom odboru, dok 80 kvadrata koristi HNS, a drugih 200 bespravno useljene tvrtke.

– U svibnju je Grad donio odluku da se HNS mora iseliti, oni to ne žele. Stranka koja ima ljude u Vladi ne poštuje zakone – kaže Pero Kovačević, član Vijeća gradske četvrti. Bore se i za drugih 200 kvadrata, na sudu, uvjereni da će pobijediti i ondje preseliti ambulantu.

– Dom treba otvoriti za građane, za aktivnosti i druženja. Strašno je to što prostore u centru Zagreba koristi Županijski HNS – kazao je Kovačević.

Tajnik županijskog HNS-a Danijel Kalaica odgovara da će od mjesnog odbora tražiti ostanak jedne prostorije od 40 kvadrata ili da im gradonačelnik osigura zamjenski smještaj.

Na Vrbiku redovito plaćaju najam.

Komentara 8

SI
sinjemore
14:56 04.09.2014.

Da zatrazi taj prostor za neku bedastocu onaj Milorad Pupovka , Vesna Pusic bi dotrcala i osobno mu predala kljuceve tog doma , zato : samo naprijed narode - u boj u boj za svoj Dom ( za rekreaciju ) !!!!!

MO
modovisisajteMaraschino
15:35 04.09.2014.

a da li postoji ijedan Zakon ili društvena norma koju je poštovala ta 0,5 promilna stranka HNS? Nit je "Hrvatska" nit je "narodna... u biti je "Hrvatskoj nepotrebna stranka", u biti bi se trebala zvati SKIJA....

T4
trnjanka 48
13:37 04.09.2014.

odseli će oni a gradonačelnik je reko ,onaj moment kad predaju ključe MO Vrbik da dobivaju drugi prostor, i to Danijel jako dobro zna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije