Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost i dalje na snazi

11 točaka: Večernji u posjedu protokola za odvoz otpada, Holding ima obavijest sa Zagrepčane

Zagreb: Pogled iz zraka na odron u kojem su ozlijeđena tri radnika na odlagalštu otpada Jakuševec
Luka Stanzl/PIXSELL
08.12.2023.
u 13:57

Dovoz se tako obavlja samo unutar označenog sigurnog perimetra unutar plohe 6/3, na jednoj trećini prostora, posebno je označen dozvoljeni smjer kretanja vozila, izvan sigurnosnog perimetra zabranjeno je kretanje i zadržavanje, a ondje se smije zadržavati samo jedno vozilo za odvoz miješanog komunalnog otpada

Zagrebački holding oglasio se danas priopćenjem o stanju na odlagalištu Jakuševec – Prudinec nakon novog odrona koji se zbio u ponedjeljak. 

– Istražne radnje kojima će se utvrditi kako je do odrona došlo još su uvijek u tijeku. S obzirom na to da je sigurnost radnika i građana na prvom mjestu, uspostavljen je sigurnosni protokol za odlaganje otpada na odlagalište. Zbog uvedenog sigurnosnog protokola, odlaganje otpada na Jakuševec do daljnjeg će biti usporeno i otežano. To će za posljedicu imati i usporavanje odvoza otpada u gradu. Građane molimo za strpljenje i razumijevanje – napisali su. 

Večernji list u posjedu je sigurnosnog protokola kojim je u 11 točaka propisano kako postupati na odlagalištu dok se situacija ne stabilizira. 

Dovoz se tako obavlja samo unutar označenog sigurnog perimetra unutar plohe 6/3, na jednoj trećini prostora, posebno je označen dopušteni smjer kretanja vozila, izvan sigurnosnog perimetra zabranjeno je kretanje i zadržavanje, a ondje se smije zadržavati samo jedno vozilo za odvoz miješanog komunalnog otpada. 

On se iskrcava minimalnim zadržavanjem unutar sigurnosnog perimetra, a prilikom istovara sudjeluje samo vozač, dok radnici ostaju u kabini vozila. Iskrcavanje otpada dozvoljeno je samo za danjeg svjetla, odnosno od 7. do 16.30, dok kretanje kamiona usmjerava zaštitar.

Nadzornik odlagališta i komunalni radnik prije obrade kontroliraju sadržaj kamiona i prate stanje odlagališta, a u slučaju ugroze zvučnim signalom javljaju opasnost. U slučaju ugroze, radnici se miču iz sigurnosne zone prema obodnom nasipu, stoji u protokolu koji vrijedi do njegova opoziva. 

 

Komentara 19

EJ
ejStef
14:32 08.12.2023.

Kako to misle otežan? Pa Čistoća uopće ne odvozi smeće... Kaj to, otežano ne rade? Nisu mi odveli komunalni otpad, niti bio otpad, niti kod kuće, niti u firmi. Što je to otežano? Sada se nerad zove otežani rad?

Avatar Retardo
Retardo
14:48 08.12.2023.

Mislim da ispred poglavarstva ima sasvim dovoljno mjesta za prihvat otpada.

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
14:13 08.12.2023.

Glasali ste dobili ste!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije