Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Društveno-odgovorni projekt

Održana besplatna škola bicikliranja u Zagrebu!

besplatna škola bicikliranja
Foto: PR FOTO
1/5
10.06.2016.
u 14:12

Održana je još jedna besplatna Škola bicikliranja 18+! Ovaj društveno-odgovorni projekt aktivno pridonosi sigurnosti biciklista na prometnicama, ali i svih drugih sudionika u prometu.

U četvrtak, 8. lipnja održana je besplatna Škola bicikliranja 18+ s ciljem smanjenja broja stradalih biciklista i povećanja njihove sigurnosti. Nedovoljna razina znanja o prometnim pravilima uzrok je negativnom trendu broja nesreća u kojima su sudjelovali biciklisti. 17 polaznika su zahvaljujući stručnim predavačima sada sigurniji sudionici u prometu.

Organizatori Škole bicikliranja 18+ su udruga Sigurnost u prometu i nextbike sustav javnih bicikala. Autoškola Megastart te izv.prof.dr.sc. Šimunović s Prometnog Fakulteta u Zagrebu educirali su polaznike o poznavanju prometnih propisa i sigurnom sudjelovanju u gradskom prometu. Crveni križ Grada Zagreba održao je predavanje o osnovama pružanja prve medicinske pomoći. Također, polaznici su saznali prednosti i mogućnosti korištenja sustava javnih bicikala u svakodnevnom prijevozu.

Nakon teorijskog dijela edukacije, polaznici su svoje vještine pokazali na poligonu na Prisavlju. Ovo je treća godina zaredom besplatne Škole bicikliranja 18+. Sudionici su dobili i prigodne poklone poput reflektirajućeg prsluka, godišnje članarine za korištenje sustava javnih bicikala u vrijednosti od 100 kuna te edukativne knjižice koju je pripremila udruga Sigurnost u prometu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije