Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cvjetnjak Vrbana

Odrasli sadili, djeca se igrala, svi se u kvartu i dobro najeli

11.04.2015., Zagreb - Udruga Vestigium na trgu u Rudeskoj 142 organizirala je cjelodnevnu akciju Cvjetnjak Vrbana u sklopu koje je i podijeljena hrana za dvjestotinjak gradjana. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
13.04.2015.
u 09:15

Udruga Vestigium: 
Potaknuli smo ljude da se druže, a ne da svatko bude u svom stanu

Ples, ukusna i zdrava hrana i druženje na otvorenom okupili su brojne građane na Cvjetnjaku Vrbana, događanju kojemu je cilj oživjeti kvart i sugrađanima omogućiti da se upoznaju i aktivno djeluju.

Iza Cvjetnjaka već treću godinu stoji Udruga Vestigium, jako zadovoljna rezultatima.

– Nedostajalo nam je sadržaja u kvartu pa smo odučili stvar uzeti u svoje ruke da roditelji ne moraju ići s djecom na drugi kraj grada kako bi kvalitetno proveli slobodno vrijeme – rekla je Irena Borovina, predsjednica udruge, te napomenula da je cilj akcije potaknuti ljude da se druže, umjesto da svatko provodi vrijeme u svom stanu. A prema reakcijama posjetitelja, među kojima su u najvećem broju bili oni najmlađi, ideja je i više nego dobro prihvaćena.

– Konačno imamo kvalitetno zbivanje na Vrbanima i to nam se jako sviđa. Djeca uživaju u igranju s vršnjacima na otvorenom, a mene najviše zanima priprema sirove i zdrave hrane – rekla je Silvia Vrsalović koja je na Cvjetnjaku uživala sa kćerima Mašom (2) i Leonom (7), za koje zabave nije nedostajalo. Nakon cirkuske predstave, za mališane je organizirana igraonica, a mogli su uživati i u slikovnicama u sklopu knjižnice na otvorenom. I odrasli su listali i čitali knjige, slušali i predavanja o kompostiranju i vrtlarstvu. Cvijeće su i sadili na licu mjesta da bi uredili kvart, a iz istog su razloga oslikavali betonske i drvene površine, dok ih je plesni klub BackToSwing zabavljao pokretima iz ludih 20-ih. Na kraju druženja bilo je podijeljeno 200 porcija zdravog rižota, tjestenine i salate, a ekološki uzgojene namirnice mogle su se ponijeti i kući s ekotržnice.

– Pripremamo kolače bez mlijeka, jaja i šećera koji se jedu bez termičke obrade. Želimo pokazati da je sirova hrana zdrava i ukusna – poručili su supružnici Mirka i Toni čiji je štand sa sirovim tortama od malina i limuna bio samo jedan od mnogih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije