Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrtići

Odluku o vrtićima SDP namjerava staviti izvan snage

'07.04.2011., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic  prosetao je s djecom iz djecjeg vrtica Suncana po Bundeku te im organizirao hot dog i sokove za rucak.PRI KORISTENJU FOTOGRAFIJE ZASTITITI IDENTITET
'Jurica Galoic/PIXSELL'
11.04.2011.
u 16:33

Ako se odluka izdvoji, mogla bi se vratiti stara pravila kao i stare cijene vrtića.

Odluku o subvencioniranju vrtića, koja je dio proračuna, SDP, kako neslužbeno doznajemo, planira izdvojiti i staviti izvan snage jer gradonačelnik Milan Bandić nije ispunio njihov zahtjev da se vrtići plaćaju po imovinskom, a ne dohodovnom cenzusu.

Smještaj u vrtić, naime, roditelji će plaćati ovisno o kategoriji dohodovnog cenzusa kojoj pripadaju ako SDP pravno ne doskoči odluci koju je sam, sa svojim formalnim i neformalnim koalicijskim partnerima, donio.

Podsjetimo, sam se SDP raskolio na tom pitanju – svi osim Davora Bernardića, Zvane Burmića i Martine Jović poduprli su poskupljenje vrtića.

Plaćanje samo petine?

Od početka im je jasno da je imovinski cenzus nemoguće ispoštovati jer Ministarstvo financija nije uredilo sustav. Ako nisu bili svjesni toga, čemu su onda između dva čitanja proračuna tražili od Bandića da promijeni "razrede" o kojima ovisi visina subvencija kako bi se išlo na ruku roditeljima? Uspiju li izvan snage staviti odluku po kojoj se ne subvencionira boravak djece u vrtićima svima jednako i vrate li pravilo da roditelji plaćaju samo petinu cijene vrtića koja iznosi 2000 kuna, prebacit će odgovornost na Bandića.

Najbolje je po papire

On jedini može mijenjati proračun ako nađe, odnosno negdje uskrati više desetaka milijuna kuna. Ishod cijele ove priče ostaje nejasan. Stoga je roditeljima zasad najbolje prikupiti dokumente za olakšice, a njihov je popis objavljen na www.zagreb.hr (odgoj).

Ključne riječi

Komentara 1

EH
Ecce homo
17:37 12.04.2011.

A, da se onda smanji gradski prirez?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije