Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na sleme, na sleme

Odlične vijesti za školske praznike u Zagrebu: Žičara Sljeme bit će besplatna!

Zagreb: Žičara Sljeme ponovno puštena u pogon
Marin Tironi/PIXSELL
16.02.2024.
u 09:00

Kako bi se izbjegle eventualne gužve, Tomašević  je pozvao  građane da ne koriste automobile već da za dolazak do žičare koriste javni gradski prijevoz

Nakon iznimno velikog interesa za korištenjem žičare 20. i 21. siječnja kada je bila besplatna, gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević podsjetio je kako će korištenje žičare ponovno biti besplatno za sve posjetitelje i to tijekom drugog dijela zimskih školskih praznika, od subote 17. veljače do nedjelje 25. veljače.

Kako bi se izbjegle eventualne gužve, Tomašević  je pozvao  građane da ne koriste automobile već da za dolazak do žičare koriste javni gradski prijevoz, a za dolazak na vrh Sljeme žičaru. Također, zbog mogućih gužvi vikendom, gradonačelnik je pozvao roditelje s djecom, a koji će sukladno svojim obavezama biti u mogućnosti, da na žičaru, kao i na vrh Sljema, odu kroz tjedan.
 
-Podsjećamo kako je radno vrijeme žičare radnim danom od 8 do 17 sati, a vikendom od 8 do 18 sati- poručuju u ZET-u. Kako smo ranije pisali, sljemenska bi žičara, točnije njezina donja postaja, ove godine trebala dobiti nove sadržaje. ZET, koji njome upravlja, raspisao je, naime, natječaj za zakup dvaju poslovnih prostora u donjoj postaji žičare u Gračanima, i to na razdoblje od deset godina, a predviđeno je da će u njima biti trgovina te kafić ili restoran.

VEZANI ČLANCI: 

Prostor veličine 215 četvornih metara predviđen je za ugostiteljsku, a prostor od 139 kvadrata za trgovačku djelatnost. Početni su iznosi mjesečnih zakupnina, bez PDV-a, 2500 eura za veći prostor, koji se sastoji od unutrašnjeg dijela i terase, odnosno 1500 eura za manji prostor za trgovinu.

Oba su od otvaranja žičare 2022. zjapila prazna, a rok za prijavu na ZET-ov natječaj je 11. ožujka u podne. Uvjetima je propisano i da ponuditelj koji bude odabran na razdoblje od deset godina prostor ne smije davati u podzakup. Ponuditelji usto moraju poslovati neprekinuto prethodnih pet godina te imati godišnji prihod na razini 400 tisuća eura.

VIDEO: Uhićenje osumnjičenika za pucnjavu u Kansas CItyu

Komentara 2

KP
Karlovacko pivo
09:43 16.02.2024.

Na SLEME na SLEME dobar naslov petica za urednika

BU
burza
09:36 16.02.2024.

Kiti se tudim perjem kad ce sedeznica vec 3 godine nista sve unistava ocjena 1

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije