Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi sportski sadržaj kod mamutice

Odlične vijesti za Novi Zagreb: Uskoro se otvara jedinstvena ledena dvorana, doznali smo detalje

Foto: mjesni odbor utrina
1/8
29.11.2023.
u 08:00

Pod posebnim 'blackout' balonom koji omogućuje produljenje sezone održavat će se treninzi za ledene sportove, a vikendima će svi moći uživati u popularnoj zimskoj aktivnosti

Ledena dvorana kao u Saudijskoj Arabiji ili Ujedinjenim Arapskim Emiratima, baš takva sljedeće godine, prema najavama, osvanuti u novozagrebačkom naselju Utrina, točnije u neposrednoj blizini bazena i sportskog centra na prostoru propalog mini-golf parka. Radovi na gradnji klizališta započeli su u ožujku, a prije nekoliko tjedana ponovno su se intenzivirali kako bi sve bilo spremno za otvorenje koje se planira za vejaču. "Pista", odnosno temelj će dobiti betonsku podlogu na koju će se montirati najsuvremeniji balon, koji će, doznajemo, biti jedan od rijetkih, ako ne i jedini takav u regiji.

Njegova posebnost, odnosno razlog zašto ga se koristi i u arapskim zemljama, jest to što se posebnom tehnologijom postiglo da se uz minimalnu uloženu energiju za hlađenje led može održavati i pri visokim temperaturama. Na taj se način doskočilo klimatskim promjenama i sve toplijim zimama u metropoli, ali i produljilo klizačku sezonu od rane jeseni do kasnog proljeća.

– Nije riječ o klasičnom balonu kao za tenis, nego o tzv. "blackout" ceradi koja ne propušta svjetlost i već time automatski "skida" oko sedam stupnjeva – pojašnjava Igor Jačmenjak iz KHL-a Medveščak Admiral, koji investira u ovaj sportski objekt. Balon stiže iz Slovenije, a uz njega će se u pomoćnim montažnim objektima, odnosno posebnim kontejnerima, urediti teretana, kabine, sanitarni čvorovi i ostala prateća oprema klizališta.

POVEZANI ČLANCI:

Na utrinskom ledu održavat će se treninzi za sve klizačke sportove, a ono što posebno veseli susjede jest da će vikendom klizanje biti za građanstvo. Nekoliko termina u programu Odmorko usto će se pronaći za najmlađe i tijekom tjedna.

– Konačno da se na tom mjestu koje je bilo obraslo u šikaru uredi nešto. Lokacija nije mogla biti bolja, zaokružit će sportski kompleks – komentiraju zadovoljni susjedi.

A što se cijena tiče, Jačmenjak ističe da će biti kao one na gradskim klizalištima na Šalati i Velesajmu, odnosno od tri do četiri eura.

Komentara 9

Avatar Barba
Barba
10:42 29.11.2023.

Odlične vijesti za Novi Zagreb će biti kad krene tramvaj preko Jadranskog mosta. Već 18 mjeseci ne vozi. Sramota. Rotor se završio za manje od godine dana. Važno da je ispod mosta napravljena biciklistička staza sa zelenim asfaltom, koja vodi u mp3.

AN
anabanana
09:16 29.11.2023.

Nema najvažnije informacije, tko će to financirati i s koliko novca? Je li to isključivo privatna investicija pa će vlasnicima Grad plaćati ono što se do sada plaćalo gradskoj dvorani na Velesajmu? Održavanje leda je strašno skup "sport"! Hoće li investitor iz "Medveščak Mladi" imati sponzore? Hoće li biti omogućen led svim klubovima ili samo podobnima? Hokej u Hrvatskoj je mala bara s puno krokodila pa bi novinar i to malo mogao istražiti.

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
09:16 29.11.2023.

Super

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije