Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontrola

Odbor za kontrolu traži izvještaj o svim zamjenama zemljišta

meić
Pixsell
08.06.2011.
u 19:30

VMD promet Gradu je prije dvije godine dao zemljište, no Grad još nije dao zamjensko niti platio, zbog čega su na sudu

Odbor za kontrolu nije želio odlučiti o nagodbama za zamjene zemljišta koja su potrebna za gradnju dijela Ulice hrvatskih branitelja i za već sagrađenu ulicu pokraj Hitne pomoći u Heinzelovoj.

Izašao u susret

Neslužbeno su saznali da nagodbi o zamjenama o kojima će odlučivati ima stotinjak te su, bojeći se na kakve bi "kombinacije" mogli naići, odlučili od Ureda za imovinu tražiti da im pošalju izvještaj o svim zamjenama kako bi ih oni mogli usporediti i procijeniti opravdanost. Članove Odbora posebno je zasmetao predloženi ugovor o nagodbi s VMD prometom, kojemu Grad za zemljište za cestu pokraj Hitne pomoći nudi zemljište u Rapskoj ulici.

– Gradu je hitno trebalo zemljište i VMD je izašao u susret dajući Gradu dvije godine da mu nađe zamjensko zemljište. Njima je, kao investitoru, isplativije zemljište nego novac. Mi kroz dvije godine nismo našli zadovoljavajuće rješenje, pogodna zemljišta imala su imovinsko-pravne ili druge probleme. Probili smo rok i VMD nas je tužio, stoga nam je bitno da se ovaj slučaj što prije riješi – objasnila je Zorica Tresić Pavičić iz Ureda za imovinu.

"Daj, pa ćemo lako"

Jurica Meić prigovorio je da u ugovoru s VMD-om stoji kako će Grad, ako ne nađe zemljište, beskamatno platiti vrijednost zemljišta od 2,2 milijuna kuna te mu nije jasno zašto se to propustilo učiniti, već se dovelo Grad do utužive situacije.

– Ovo je dokaz situacije "lako ćemo to riješiti kasnije", što moramo izbjegavati – kazao je Meić. Odbor je prihvatio izvještaj o izvršenju proračuna za 2010., no prigovorili su na neplaćenih 657 mil. kuna prenesenih iz 2009. i što Grad šutke prihvaća iznenadne promjene porezne politike države, zbog čega je oštećen više od milijardu kuna.

Ključne riječi

Komentara 4

CH
chemica
00:00 09.06.2011.

Ha, ha, ha. Zorica Tresić Pavičić, još jedan provjereni HDZ-ovski kadar u Bandićevom Poglavarstvu. Bila je nesposobna devedesetih, vidimo da ni nakon više od jednog desetljeća nije uspjela \"evoluirati\" u sposobnog i odgovornog gradskog službenika. Jedino što joj je uspjelo je da postane velika šefica.

VI
Vito
06:38 09.06.2011.

chemica - ako je istina da je Zorica Tresić Pavičić odgojena u HDZ-u, onda je zanimljivo zbog koga ili čega HDZ napada SDP? (ne pišem da je sdp dobar!) Pa hdz praktički drži milana bandića kao kap vode na dlanunu u pustinji. Jedini koji se zajedno s njima bori protiv poštenja u Hrvata. Uostalom, milan bandić mora završiti u zatvoru.

CH
chemica
16:30 09.06.2011.

HDZ želi doći na vlast, ništa više. Bandić je zapošljavao sve žive, SDP-ovce, HDZ-ovce, HSS-ovce, rođe iz Hercegovine, zemljake iz Bosne...Samo kako bi se svidio ama baš svima i kako bi ostao na vlasti. Pravi populist. Glave mu je došlo to da grad danas vode njegovi ljudi, podobni i nesposobni. U nedostatku novca i sposobnih ljudi, nastalo je potpuno rasulo. Eto, to je uništilo Zagreb. Zorica je tu samo jedan od likova koja je počela karijeru u Dubravi samo zato što je bila povezana s HDZ-om, a još uvijek svojom nesposobnošću uništava naš grad zbog Bandićeve politike \"nezamjeranja\". Umjesto čistke nesposobnih dvijetisućite, dobili smo samo daljnje zapošljavanje podobnih. I nesposobnih, naravno. Zato su nam sada Zagreb i Hrvatska pred galopirajućim kolapsom, a jedini je spas EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije