Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadnji potez

Odbor za kontrolu šalje DORH-u dokumentaciju o nadstrešnicama

nadstrešnica
Marko Lukunić
07.03.2011.
u 15:34

Igora Rađenovića čudi 6,3 milijuna kuna nepredviđenih radova i nelogična računica u troškovniku

Odbor za kontrolu Gradske skupštine poslat će Državnom odvjetništvu dokumentaciju o nadstrešnicama, a zbog osnovane sumnje da je riječ o štetnom ugovoru za grad.

Dano u podizvođenje

– Mi smo pregledali papire i više ništa ne možemo učiniti – kazao je Josip Kregar, predsjednik odbora. Članovi odbora zaključili su da je evidentno da je šesto nadstrešnica, vrijednih 58 milijuna kuna, preplaćeno. Da cijene montaže nadstrešnica i postavljanja temelja premašuju realne okvire prvi je otkrio Večernji list još prije tri godine. Svaka je nadstrešnica plaćena u prosjeku 97.000 kuna, a neke su dosezale cijenu od 117.000 kuna. Montaža nadstrešnica vrijedna je 44 milijuna kuna, a u uvjetima natječaja tražilo se da upravo toliko tvrtka ima prodane urbane opreme. Jedina je toliko jaka tvrtka TŽV Gredelj koja je i dobila posao. No dala ga je u podizvođenje tvrtki Vental poznatog zagrebačkog obrtnika Željka Šelendića. Troškovnik za temelje, koji je tražio odbor, jednostavno objašnjava preplaćenost posla. Već za 285 postavljenih temelja grad je Gamontu Petka Gavrilovića isplatio cijenu ugovorenu za 600 temelja – 8,1 milijun kuna. Zanimljivo, ako ne i smiješno, pravdanje je troškova. Čak 6,3 milijuna kuna plaćeni su nepredviđeni radovi. U to je uračunata i astronomska cifra nepredviđenog postavljanja znakova za regulaciju prometa – 4,2 milijuna kuna! Igoru Rađenoviću (SDP), članu odbora, čudno je objašnjenje da je Gamont regulirao promet jer su Zagrebačke ceste bile preskupe.

V. Lubin bez argumenata

– Priložili ste cjenik Cesta u kojemu su cijene stavki koje su korištene narasle 50 posto i, vidi vraga, to je dopisano rukom. Parafirao ih je Stipo Ćorić koji sigurno nije bio ovlašten za cjenik – primijetio je Rađenović. Čak je i s tim cijenama, napominje, napravljen krivi izračun jer se računalo kao da su radnici svaki dan postavljali i skidali znakove na istome mjestu. A radili su to samo prvi i zadnji dan. Vesna Lubin, zamjenica pročelnika za izgradnju koja je vodila taj posao, nije ni pokušala odbor uvjeriti u suprotno jer već ranije oni njezine argumente nisu prihvatili kao logične.

Komentara 1

DA
damirtankovic
22:27 07.03.2011.

Te \"nadstrešnice\" nemaju nikakvu svrhu, ne štite od ničega. Pune su rupa (i odozgora, i odozdola, po sredini, sa strane, na svakom spoju.....) tak da vam je svejedno da li stojite na otvorenom ili pod tim \"nadstrešnicama\". Ne štite ni od sunca, ni od vjetra, a pogotovo ne od kiše ili snijega kad padaju po vjetru. Ta hrpa stakla, plastike i \"rostfraja\" (kod mene u Brezovici je pohrđavio iste zime) je totalno beskorisna. Da mi je samo znati tko je potpisao da se te nakaze koje koštaju kao da su od suhog zlata smiju postaviti? Objesiti ga na galge bila bi preblaga kazna!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije