Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan humanosti

Od jeseni za sve njegovatelje u Zagrebu prijevoz besplatan?

19.08.2015.,Zagreb -  Povodom Dana humanosti gradonacelnik Milan Bandic s volonterima Crvenog kriza podjelio je humanitarnu pomoc obitelji Lendl. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
20.08.2015.
u 12:18

Obitelji u Dubravi Crveni su križ i Grad donirali hranu i higijenske potrepštine, te pozvali sugrađane da i dalje pomažu ugroženima

U trošnoj kući u Dubravi samohrana majka Štefica Lendl živi s dvije kćeri, jedna je stopostotni invalid, a druga je tek upisala fakultet. Zbog izrazito loše socijalne situacije, Crveni križ Grada Zagreba i gradonačelnik Milan Bandić donirali su im pomoć u hrani i ostalim potrepštinama povodom Svjetskog dana humanosti.

– U jako smo teškoj situaciji. Živimo u neimaštini i nemamo novca niti za osnovne potrebe, a najveći je problem briga za 24-godišnju Anu koja je vezana za krevet – rekla je Štefica Lendl kojoj je gradonačelnik obećao pomoć u plaćanju gotovo 10.000 kuna zakašnjelih režija.

– Ja kao majka njegovateljica dobivam 2500 kuna te imamo još 1250 kuna invalidnine, što nije dovoljno za brigu oko bolesnog djeteta – rekla je Štefica Lendl. Njezinoj je obitelji Crveni križ jučer poklonio 60 kilograma hrane i 45 kilograma higijenskih potrepština.

– To su donacije Zagrepčana koje pozivamo i dalje da pomažu sugrađanima. Socijalno ugroženih obitelji ima još i mi im svaki dan pomažemo, nama je svaki dan dan humanosti – rekao je Petar Penava, ravnatelj Crvenog križa Zagreb. Dodatnu je pomoć najavio i gradonačelnik.

– Najesen ću na Skupštini predložiti da uvedemo besplatan prijevoz za sve osobe koje imaju status njegovatelja – poručio je Bandić.

Ključne riječi

Komentara 2

JE
jebote
19:41 20.08.2015.

IBAN: HR 8423600003116741554 (Zagrebačka banka). Broj mobitela 091/7969322 Uplate su oporezive pa bi bilo bolje da pošaljete poštom na 1. Novoselski Odvojak 24, 10040 Zagreb, na ime Štefica Lendl.

SM
smoking
13:22 20.08.2015.

Molim redakciju da ponovno objavi broj računa u banci.Hvala unaprijed!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije