Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ceremonija

Remetinečki rotor na Dan grada i službeno otvoren

Zagreb: Gradončelnik uz suradnike obišao dovršen rotor u Remetincu na dan Grada Zagreba
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/6
Autori: Hina, Hana Ivković
31.05.2020.
u 12:45

S radovima se počelo u listopadu 2018. godine, a tada je obustavljen i tramvajski promet koji je onuda prolazio. Privremenim prometnicama vozilo se, u fazama, sve do siječnja, kad je promet za aute konačno ponovno uspostavljen.

Iako već neko vrijeme normalno "šljaka", remetinečki rotor danas je, na Dan grada, i službeno otvoren. Na velikoj ceremoniji, kojoj su prisustvovali gradonačelnik Milan Bandić, izaslanik predsjednika Vlade ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. 

Radi se, podsjetimo, o velikom i važnom infrastrukturnom projektu čija je ukupna vrijednost oko 331,6 milijuna kuna, od čega je s gotovo 273 milijuna kuna sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. S radovima se počelo u prosincu 2018. godine, a tada je obustavljen i tramvajski promet koji je onuda prolazio. Privremenim prometnicama vozilo se, u fazama, sve do siječnja, kad je promet za aute konačno ponovno uspostavljen. Radilo se do travnja i svibnja još na crtanju pješačkih i biciklističkih staza kao i na ulazu i izlazu rokora na Kajzericu i ostalih nekoliko završnih radova a tramvajski je promet konačno, nakon gotovo godinu i pol, preko rotora prvi put pušten 29. travnja

Butković kaže da rotor nije jedini projekt gdje Grad Zagreb i Vlada RH surađuju. Istaknuo je da su obnovili tramvajsku infrastrukturu, nabavili nove autobuse. 
- Oko 700 milijuna kuna u mandatu ove Vlade, zajedno s Gradom Zagrebom, samo kroz resor prometa, uloženo je u grad Zagreb, istaknuo je ministar dodavši da ga posebno veseli što se u suradnji s Gradom pripremaju novi projekti.

- To je nabava novih autobusa, nabava 60 niskopodnih tramvaja, realizacija velikog projekta spoja Sarajevske sa čvorom Jakuševec i onaj najveći i najbitniji projekt - a to je povezivanje sa Zračnom lukom brzom željeznicom. To su projekti od više milijardi kuna koje pripremamo za novo operativno razdoblje za financiranje EU upravo u gradu Zagrebu - istaknuo je Butković.    

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar drug Joža
drug Joža
20:49 31.05.2020.

Otvorili su rotor? E super, konačno.

ZG
zgkreso
16:35 31.05.2020.

majko mila, koliko gradjana zagreba na otvorenju, velicanstveno...

Avatar SharonPO87
SharonPO87
14:42 02.06.2020.

w​​w︆︅︆︅︆︅​w︆︅︆︅︆︅​​​.​​k︆︅︆︅︆︅​​​i​​​s​​s​​​​t​​​​︆︅o︆︅︆︅​​k︆︅︆︅︆︅​​.​c​︆︅︆︅︆︅o​​m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije