Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOK

Obrtnici sutra biraju novog čelnika - Topić ili Ranogajec?

topic
Arhiva Vl-a
24.01.2011.
u 15:16

Za novog predsjednika HOK-a dosad su najavljene dvije kandidature - sadašnjeg predsjednika HOK-a Mate Topića te predsjednika Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Dragutina Ranogajca.

Na sutrašnjoj konstituirajućoj sjednici Hrvatske obrtničke komore obrtnici biraju novog čelnika za četverogodišnje mandatno razdoblje do 2015. Za novog predsjednika HOK-a dosad su objavljene dvije kandidature - sadašnjeg predsjednika HOK-a Mate Topića te predsjednika Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Dragutina Ranogajca.

Topić ističe kako je u njegovu proteklom mandatu manji dio predloženih zahtjeva prihvaćen i proveden, ali to nije dovoljno te će i dalje inzistirati na boljoj, bržoj i efikasnijoj provedbi obrtničkih zahtjeva i prijedloga, među kojima su pitanja financijske discipline, obrazovanja za potrebe gospodarstva, povoljnijih poduzetničkih kredita i smanjenja poreznog opterećenja, olakšice za prve tri godine novootvorenih obrta, izjednačavanje prava obrtnika s pravima radnika u slučaju zatvaranja obrta te podizanje granice za ulazak u sustav PDV-a.

Prema Ranogajcu bi, među ostalim, zadaća novog vodstva trebala biti i osiguranje pravovremene distribucije ključnih informacija obrtnicima te edukacija o ispravnim načinima apliciranja te praćenju realizacije projekata u EU kako bi i dalje mogli konkurirati na tržištu. Važna je tvrdi i ponuda roba i usluga na internetu što je standard  koji nam nameće globalizirana ekonomija te sajmovi, koji trebaju postati specijalizirani kako bi se na njima ostvario što kvalitetniji kontakt izlagača i potencijalnih kupaca.

Komentara 1

CR
Crvenokosi
18:25 24.01.2011.

Kako ce se u Hrvatskoj pokrenuti biznis kad niti jedna banka ne daje kredite temeljem hipoteke.Jedini koji u HR mogu dobiti kredite su umirovljenici i osobe zaposlene u drzavnim poduzecima.Njima krediti skoro da i ne trebaju jer oni vec rade i ne razmisljaju o biznisu a pocetnici nemaju mogucnost da pocnu bez obzira koliko oni to zeljeli.Svi smo mi svjesni da je biznis rizik ali mnogi bi pokusali bez obzira na rizik i mnogi ce uspjeti ali neki ce i propasti.Sve je to dio biznisa.Svaki Amerikanas u svom zivotu propadne prosjecno sedam puta i dozivi mirovinu.nije to nista strasno niti sramotno.Pitao sam jednom jednog Spanjolca dobrog biznismana da mi objasni zasto je to tako .Bio je vrlo jednostavan i razumljiv a ne kao nasi veliki strucnjaci koji jedan drugog ne razumiju u njihovim vanzemaljskim ekonomskim teorijama.On kaze da su i oni u Spanjolskoj imali slicna događanja nakon pada Franca i ulaska u EU.Najveca greska jedne zemlje izgubiti skupinu jakih nacionalni banaka ili ih prodati jer takve banke odrzavaju vrijednost nekretnina u jednoj zemlji i druge strane banke koje posluju u toj drzavi imaju sigurnost u vrijednosti nekretnina i odobravaju hipotekarne kredite za sve vrste biznisa.Gresku koju ste vi napravili dala je stranim bankama mogucnost da stimuliraju uvoz roba iz drzava koje dolaze a destimuliraju razvoj biznisa u drzavi kojoj trenutno rade.Svaka prodaja jakuh nacionalnih banaka se kod nas tretira kao nacionalna izdaja drzavnih interesa.Po dosadasnjem pracenju situacije u Hrvatskoj on veli da smo do sada imali sve zlocinacke vlade i neznalice koje su upropastile drzavne interese i dale mogucnost jeftinoj rasprodaji zemlje u korist interesa pojedinaca.Zao mi je ali sve je istina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije