Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove sprave

"Obnovit ćemo svih 15-ak dječjih igrališta na području grada"

sprave
Ivanić-Grad
Autor
Sandra Golemac
16.04.2015.
u 11:30

U gradskom proračunu osigurano je oko 150 tisuća kuna za obnovu svih igrališta, a naručili su i prilagođene sprave

Novo i ograđeno dječje igralište s adekvatnim spravama i podlogama postavljeno je prije dva dana ispred doma u Donjem Šarampovu, gdje djeluje "Mali princ" – udruga roditelja i djece s invaliditetom.

Za ovo je igralište iz gradskog proračuna izdvojeno 18 tisuća kuna.

– U planu je još jedna sprava od dvije tisuće kuna prilagođena djeci s teškoćama u razvoju, a bit će naknadno postavljena. Inače, u proračunu je za dječja igrališta osigurano oko 150 tisuća kuna jer planiramo obnoviti svih petnaestak igrališta u gradu – istaknuli su u uredu gradonačelnika Javora Bojana Leša.

Djeca, kažu djelatnici udruge "Mali princ", nisu skidala osmijehe s lica.

– Cijelo su se popodne igrali tu nakon službenog otvorenja. Nisu sve sprave prilagođene djeci s posebnim potrebama, no kod nas u udrugu dolazi tridesetero djece do 18 godina s različitim oštećenjima – rekla nam je socijalna radnica Andrea Lončarek iz udruge "Mali princ" u Ivanić-Gradu.

Udruga je osnovana 2007. godine radi zaštite i promicanja zajedničkih humanitarnih, zdravstvenih, obrazovnih, kulturnih i socijalnih prava te sudjelovanja u lokalnoj zajednici.

Komentara 1

IN
ivana.numulit
20:46 16.04.2015.

Igralište je ograđeno ali nema ulazna vrata u dvorište prema cesti. Prijašnje igralište se nalazilo na livadi iza navedenog doma i prostiralo se na 1000m2 i imalo 7 sprava, a sadašnje cca 50m2 i ima 4 sprave. Sramota da gradskii oci sami odluče promjenit lokaciju igrališta bez dogovora s mjesnim odborom. Livadu na kojoj se nalazilo igralište više ne kose i to je jedini razlog preselenja. Pošto je K.C.I.G. postao mjesto zaposlenja za stranačku vojsku HDZ-a treba smanjit površinu za košnju jer nisu došli radit nego primat plaću za ljepljenje plakata i nošenje klupa u predizbornoj kampanji.Užas šta se događa u ovom gradu od kad su na vlasti, da ne pišem o Ivaplinu. Javore srami se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije