Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glasajte za vrtić

Obnovimo vrtić: U akciji Večernjeg lista i Cvrčak, Kolibri, Potočnica...

dv cvrčak (1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
13.05.2013.
u 09:55

Na listi vrtića koji najviše zaslužuju obnovu 15 je objekata, za koje se može glasati na www.vecernji.hr

U sklopu akcije “Pružimo im vrtić kakav zaslužuju”, u kojoj Večernji list, uz pomoć Ine, generalnog pokrovitelja, od 15 gradskih vrtića bira jedan koji će zatim i urediti, obišli smo tri, u različitim dijelovima grada. 

Nedostatak igračaka i sprava za dvorište najmanji su problem djece iz dječjeg vrtića Cvrčak dok im iznad glava prijete pukotine na zidu koji će se svaki čas srušiti. Također, zbog nedostatka niske ograde, jaslička djeca uopće ne mogu izaći na dvorište na igru. Kao zatvoreni u kavezu, kaže ravnateljica Cvrčka Anita Kolarić pokazujući ključni problem svog vrtića.

Mališani iz vrtića Potočnica mogu izaći van, ali na livadi na kojoj se igraju više gotovo i nema trave, a ni djeca se nemaju kamo skriti od sunca otkad se stara sjenica u potpunosti raspala, a u velikom pješčaniku raste korov. 

– Najpotrebnija nam je nova trava, a voljeli bismo imati i antistresne podloge – govori ravnateljica Potočnice Borka Rumiha. 

Upravo podloge za zaštitu djece potrebne su i vrtiću Kolibri, kao i novi podovi, ali i krovište koje stalno prokišnjava i često stvara dodatne nepotrebne probleme. 

– Parket je toliko star da ga više ne možemo obnoviti – objašnjava ravnateljica Vesna Aralica dok pokazuje kako djeca iz jaslica vrijeme provode na hladnim pločicama. Osim Ine, u kojoj se trenutačno od svakog prodanog novog albuma Gibonnija 20 kuna izdvaja za SOS Dječje selo Hrvatska, partneri u projektu su Hypo banka, Konzum, Chromos, i Belinka.

Glasovanje za  vrtić koji najviše zaslužuje obnovu traje do 20. svibnja, a glas možete dati ovdje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije