Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nabijanje računa

Zašto je obitelj s djetetom invalidom HEP-u morala platiti 48.000 kuna?

HEP račun
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
06.02.2014.
u 18:00

Eva Vidović iz Črnkovca pokraj Velike Gorice dobila je račun od 39.985 kuna, koji je s kamatama i troškovima bilježnika narastao na 48.000 kuna. U HEP-u su rekli da su pogreške moguće

Eva Vidović iz Črnkovca pokraj Velike Gorice dobila je 2011. godine račun za struju na iznos od nevjerojatnih 39.985 kuna, i to za razdoblje od 30. rujna 2010. do 8. ožujka 2011. godine, pišu 24sata.

U toj je kući od 2003. godine, kada je, kaže Eva, dobila prvi, začuđujuće mali račun za struju. No, u HEP-u su rekli da je sve u redu. Sve dok nije stigao račun na spomenuti astronomski iznos.

– U kući nemamo ništa što bi u tjedan dana potrošilo toliko struje. Odmah sam zvala HEP pa mi je službenica rekla da je to zato što se nisam žalila na onako male rate koje su mi dolazile – objašnjava E. Vidović, čija obitelj živi od socijalne pomoći jer je ona njegovateljica djeteta s invaliditetom. Cijelo vrijeme, kaže, plaća dug za koji je tko zna tko kriv. Žalila se HEP-u, koji svoju pogrešku nije izravno priznao, već joj poslao i račun sa 6000 kuna kamata.

– Djelatnici HEP-a prijetili su da će mi isključiti struju, ali sam onda posudila novac, kojeg nisam imala, i platila – ogorčena je Eva Vidović.

U HEP-u su lakonski poručili "kako su u svakom radu moguće pogreške". Obećali su, pak, da će Evi Vidović vratiti 8500 kuna.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>>Otkrivamo koliko Zagrepčani ukupno duguju za režije

Komentara 2

NI
niks100
22:09 06.02.2014.

A sto je sa strujomjerom ?

L0
luena 01
09:26 07.02.2014.

Ovako sto moze biti samo kod nas u Hrvatskoj da drugi placaju dug predhodnika... Nema nista sto je kod nas sredjeno ,ovdje bi stanar dostavio prije useljenja stanje potrosene elek.energije prepisano sa brojila, novi stanar bi placao ,naime da je novi potrosac, dogovorenu pausalu a nakon mjesec dana potrosnje bi mu izracunali pravu ratu koju bi placao do novog obracuna elektr.energije tj.u godini dana... HEP dere bez kontrole a potrosac neznam ne uziva nikakvu zastitu od zakonodavca...ko u jugi ,plati ili ti iskljucujemo struju...jos kazu ,greske su moguce i kako samo velikodusno ,vratit ce joj osam tisuca kuna... Vratili bi oni meni sve pa nek oni placaju tudji dug...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije