Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galerija modulor

Obišli zgrade Trešnjevke, objasnili njihov nastanak i postavili izložbu

08.06.2015., Zagreb - Postavljanje izlozbe Arhitektura zagrebackih cetvrti u Centru za kulturu Tresnjevka. Autori izlozbe posvecene Tresnjevci i povijesti kvarta su Toni Beslic i Nikola Simunica.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL
09.06.2015.
u 09:30

Izložbu autora T. Bešlića i N. Šimunića građani mogu razgledati sve do petka 19. lipnja

Južna fasada trgovačkog centra Point kao jedan od najmlađih primjera arhitekture Trešnjevke, dječji vrtić u Ulici Bartolići Vinka Penezića i Krešimira Rogine te uredsko-stambena zgrada Igora Franića na Novoj cesti samo su neki od primjera trešnjevačke arhitekture, koje su izdvojili autori izložbe "Arhitektura zagrebačkih četvrti: Trešnjevka / od postmodernizma do novog ornamentalizma", koja se otvara danas u 19 sati u Galeriji Modulor Centra za kulturu Trešnjevka.

– Izložba se ne usredotočuje isključivo na najbolje primjere arhitekture, nego zahvaća i građevine koje odražavaju duh vremena – kazali su arhitekt Toni Bešlić i akademski kipar Nikola Šimunić, autori izložbe.

– Problem je bio otkriti autorstvo i godinu pojedinih realizacija. U Zagrebu nije moguće na temelju ulice i kućnog broja, kao što je to uobičajeno u Beču ili Hamburgu, dobiti podatke o arhitektu i godini gradnje – govore autori. Izložba je otvorena do petka 19. lipnja, a ulaz je za sve građane besplatan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije