Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovor

Novih 6,7 kilometara biciklističke staze u Zagrebu

bicikl
Daniel Kasap/PIXSELL;
14.09.2012.
u 09:00

Nova staza bila bi dvosmjerna, a protezala bi se od Trga Francuske Republike do Maksimira u duljini od 6,7 kilometara

Zagreb u roku godine dana dobiva novu biciklističku stazu. Staza će biti dugačka 6,7 kilometara, a protezat će se dvosmjerno od Trga Francuske Republike do Maksimira.

Dogovoreno je to u gradskom poglavarstvu na kojem su bili Sindikat biciklista, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te Mijo Bezer, gradski pročelnik za promet.

Sljedeći tjedan počinje ispitivanje terena, a zatim slijedi izrada projektne dokumentacije. Za novu stazu Grad će u proračunu pronaći najmanje milijun kuna, a izrada staze trebala bi stajati najviše milijun i pol kuna, procjenjuju iz Grada.

Komentara 8

MI
microlion
11:09 14.09.2012.

Daleko je to još od Amsterdama. Ali je isto tako daleko od prije 20 godina, kad su po centru grada biciklirala samo dvojica...

Avatar gadogadni
gadogadni
11:23 14.09.2012.

hoćete li i semafore staviti, i početi ih kažnjavati za prekršaje kao i ostale sudionike u prometu. Bilo bi lijepo da biciklisti znaju da i za njih vrijede pravila. Ili će kao npr. na križanju Nehajske i Autoputa kao bedasti dolaziti iz kontra pravca, iako im je isti označen (zbilja mi je dosta paziti na njih kad ulijeću). Da ne spominjem kako nalijeću na stanare kad izlaze iz zgrada recimo po centru grada.

MI
Milkica
10:52 14.09.2012.

Majkoisusova, opet?! Dajte prvo maknite suncobran i Ledo škrinju s nogostupa ispred Westina, a ne da pješaci moraju zaobilaziti suncobran hodajući po "bicisklističkoj stazi", a onda biciklisti zvone, kunu, je*u sve po spisku... Najlakše je zet pemzl i povući crtu. Samo za to treba imati i mozga, a toga u gradonačelnika i gradskih otaca, nažalost, nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije