Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
200 nalaza dnevno

Novi suvremeni laboratorij na Trešnjevci za 56.000 stanovnika

Laboratorij na Trešnjevci (1)
Foto: zagreb.hr
1/3
30.09.2013.
u 14:43

– Na najbolji mogući način dižemo zdravstveni standard građana u ovom dijelu grada – rekao je Bandić, s obzirom na to da ovaj suvremeni laboratorij pokriva područje od oko 56.000 stanovnika.

Novi medicinsko-biokemijski laboratorij u sastavu Doma zdravlja Zagreb – Zapad otvorili su danas gradonačelnik Milan Bandić i pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum uz nazočnost brojnih suradnika i uzvanika.

– Na najbolji mogući način dižemo zdravstveni standard građana u ovom dijelu grada – naglasio je gradonačelnik Bandić, s obzirom na to da ovaj suvremeni laboratorij pokriva područje od oko 56.000 stanovnika te dodao kako se nada da će pregovori zdravstvenih djelatnika i ministra Ostojića ubrzo završiti, kako bi sve zdravstvene ustanove u Hrvatskoj mogle pružiti potpunu i bržu uslugu potrebitim građanima.

Od ravnatelja DZ-a Zagreb – Zapad Đima Pavičića moglo se čuti da je ovaj laboratorij u Zvonigradskoj ulici vrijedan gotovo tri milijuna kuna, koji su osigurani u suradnji s Gradom Zagrebom, odnosno nadležnim Gradskim uredom, a adaptacija te uređenje i oprema prostora najkvalitetnijim i najsuvremenijim medicinskim uređajima trajali su više od pola godine.

Zaželjevši što manje loših nalaza pacijentima, a pogotovo onih koji se rade mimo HZZO-a, odnosno onkomarkera, pročelnica Šitum otvorila je laboratorij čiji educirani kadrovi u danu mogu obraditi uzorke čak do 200 pacijenata, a integriran je sa svim timovima u sastavu Doma zdravlja i liječničkim ordinacijama što ga svrstava u red izvrsnosti u dijagnostičkim postupcima i kvaliteti nalaza i usluga.

>>U KBC-u Zagreb otvoren laboratorij za intervencijsku kardiologiju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije