Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradska skupština

Niže cijene parkiranja za deset dana, ali i jeftinija legalizacija

'19.10.2012., Amruseva, Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic i sluzbeno je Gradskoj skupstini predlozio smanjenje cijena parkiranja u gradu. Bandic je predlozio da se sat parkiranja u 1. zoni umjesto 1
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
05.07.2013.
u 09:30

Niže cijene parkiranja počinju vrijediti za deset dana, a u prvoj zoni sat parkiranja odsad će biti osam umjesto deset kuna.

Niže cijene parkiranja počinju vrijediti za deset dana, a u 1. zoni sat parkiranja odsad će biti osam umjesto deset kuna

Nove, niže cijene parkiranja do 25 posto počinju vrijediti za deset dana. Tako je odlučila Gradska skupština na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića. Umjesto 10 kuna za sat parkiranja u prvoj zoni građani će plaćati osam, u drugoj će umjesto pet plaćati četiri kune po satu. U trećoj zoni cijena je ostala ista, dvije kune.

Manje i dnevne kazne

Niže će biti i cijene parkiranja u garažama pa će od 8 do 18 sati umjesto sedam kuna po satu parkiranje stajati šest kuna, a noću tri kune. Pojeftinit će i dnevne karte, odnosno kazne za one koji ne plate parking. U prvoj zoni stajat će 160 umjesto 200 kuna, u drugoj 80 umjesto 100, a u trećoj 30 umjesto 50 kuna.

Novost je i mogućnost kupnje povlaštenih karata za parkiranje onima koji ne stanuju u toj zoni, ali po znatno skupljim cijenama. Takva tjedna karta stajat će 300, 150 i 60 kuna, ovisno o zoni, a mjesečna 1200, 600 i 240 kuna.

Na snazi će za desetak dana biti i nova odluka o komunalnom doprinosu. Tako će više od 80 tisuća bespravnih graditelja, koliko je zahtjeva za legalizaciju zaprimio gradski Ured za izgradnju grada, moći svoje objekte legalizirati po nižim cijenama u zonama i to, za prvu zonu 96, za drugu 81, za treću 50 i četvrtu zonu 32 kune po kubnom metru. Više od 56 tisuća osnovnoškolaca dobit će besplatne udžbenike.

Rebalans proračuna

Za njih će novac biti osiguran rebalansom proračuna o kojem će se raspravljati i glasati na idućoj sjednici Gradske skupštine. Iako nije precizirano koliko će ova inicijativa stajati gradsku blagajnu, procjenjuje se da bi mogla biti oko 38,5 milijuna kuna.

Također, Skupština je donijela odluku o povećanju naknade Jakuševčanima koji žive u blizini odlagališta otpada. Umjesto 25 kuna po četvornom metru dobivat će 65 kuna.

>>'Gdje ostaviti auto? Kao Batman da zuji dok smo na Jelačić placu?'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije