Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pola stoljeća

Ni kiša nije omela đake i učitelje da proslave rođendan škole

OŠ Voltino
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
16.05.2014.
u 21:00

Igrali su košarku, odbojku, hokej, a poslijepodne su održane i razne radionice.

Izvana je ostala ista, dok se iznutra potpuno promijenila. Nisu samo zidovi postali stariji i ispunjeni drugim dječjim literarnim radovima, već su se i generacije istih tih mališana promijenile čak pedeset puta. Osnovna škola Voltino jučer je proslavila pola stoljeća postojanja, a ni kiša nije omela đake i njihove učitelje da se zabave za 50. rođendan svoje škole. Igrali su košarku, odbojku, hokej, a poslijepodne su sudjelovali i u radionicama, kao i na središnjoj svečanosti u 18 sati.

Posjet hokejaša

- Ujutro su nam došli hokejaši na travi HK Marathona koji su nam trebali pokazati kako se igra hokej na travi, htjeli smo da proslava bude orijentirana prema kvartu, ali smo sve preselili u dvoranu i, moram priznati, baš je bilo zabavno - rekla je ravnateljica Horvat te dodala da su se u hokeju okušale prvenstveno djevojčice, što je sve pomalo iznenadilo. Međutim, objasnila je, vrlo su se dobro snašle. A upravo su učenice najviše uživale u radionicama s roditeljima, bakama i djedovima, koje su održane poslijepodne.

- Sve što se radi u radionicama govori o Voltinom nekad i sad. Heklalo se, radilo s vunom, a mogle su se gledati i različite projekcije te stare fotografije, kao i godišnjaci, ali i stari brojevi lista Iskrica koji je izlazio od otvorenja škole pa do prije deset godina – ispričala je Horvat, ravnateljica škole posljednjih pet mjeseci, ali u njoj radi 18 godina kao nastavnica biologije.

Nastava u tri smjene

Kako kaže ravnateljica, u školi je nekoć bio 1421 učenik, a na nastavu se išlo u tri smjene, dok je sad u jednosmjenskom turnusu raspoređeno 410 đaka. Vremena kada su hodnici bili potpuno puni sjeća se i Ivan Glad, učenik prve generacije upisane u OŠ Voltino. - Išao sam u peti razred kada je škola sagrađena i sve nas koji smo dotad išli u škole na Ljubljanici i u Selskoj premjestili su u Voltino. Bila je to prva škola s dvije dvorane, tehničkim i glazbenim kabinetom, kuhinjom za domaćinstvo, svi su joj se divili - kaže Glad te dodaje kako mu je u najljepšem sjećanju ostalo sudjelovanje u literarnoj sekciji koju je vodila njegova nastavnica Eleonora Bašić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije