Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAKLADA "HRVATSKA ZA DJECU"

Nesvakidašnja modna revija i ove godine izmamila osmijeh na lica maturanata

Foto: Filip Popović
1/8
17.04.2024.
u 13:30

Projektima poput ovog, želimo djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi stvoriti najljepše uspomene, kazala je upraviteljica Zaklade, Renata Gubić

Već šestu godinu za redom, održana je jedinstvena modna revija koja budi posebne emocije. Ukupno 27 maturanata iz Domova za djecu bez odgovarajuće skrbi i ove su godine imali priliku okušati se u ulogama modela te prošetati pisom u hotelu Zonar Zagreb na tradicionalnoj reviji „Moja maturalna večer“. Ovo je projekt koji vodi Zaklada "Hrvatska za djecu", a maturantima iz domova omogućuje da na svoju maturalnu večeru idu ravnopravno kao i njihovi vršnjaci.

– Projektima poput ovog, želimo djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi stvoriti najljepše uspomene. Želimo ostaviti trag u mapi njihovog djetinjstva kao institucija koja ih je podržala upravo u dijelu njihovog emotivnog statusa i nastojala doprinijeti njihovom općem osjećaju sreće – kazala je upraviteljica Zaklade, Renata Gubić.

VEZANI ČLANCI:

Savjetima su maturantima prije same revije pomagale dugogodišnja modna inspicijentica Slađana Divjak te modna agentica Tihana Harapin Zalepugin. Reviju su svojim energičnim nastupom otvorili plesači grupa ATOMIC DANCE FACTORY, jedna od najboljih hrvatskih plesnih skupina koja se bavi urbanim plesnim tehnikama. 

Mladi maturanti nosili su kreacije poznatih hrvatskih modnih dizajnera i modnih kuća, čija se ljubav prema darivanju mladima u njihovom prelasku u novo životno poglavlje jasno osjećala. Ove je godine odijela maturantima poklonila modna kuća Galileo. Djevojke su nosile haljine modnih dizajnera poput Aleksandre Dojčinović, Anamarije Asanović, Katarine Mamić, i drugih poznatih domaćih modnih imena.

– Ovo je za nas poseban dan koji ćemo pamtiti cijeli život. Imali smo tremu. Većina od nas prvi je put prošetala modnom pistom. Nije bilo lako, no danas smo uz zabavu stekli i nove prijatelje – izjavila je maturnatica Ana.

Nama ostaje čestitati ovim mladim ljudima na, unatoč teškim životnim okolnostima, uspješnom završetku školovanja te im iskreno poželjeti sreću i uspjeh u budućnosti.

FOTO: Utorak na Zagrebdoxu

1/50


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije