Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proračun

“Nemaju za poplavljene i vrtiće, ali imaju za samoreklamiranje”

Gradonačelnik Krešo Beljak opovrgava navode HDZ-a
PIXSELL
28.12.2010.
u 08:00

- HDZ dobro zna da je većina tog novca otišla Narodnim novinama, kaže gradonačelnik Krešo Beljak

Samoborski HDZ ne miruje zbog kritičkog osvrtanja na rad gradske vlasti. Najnovije čega su se dotakli je proračunska stavka - usluge promidžbe i informiranja.

– Vlast nema za poplavljene, za vrtiće, ma ni za koga, ali ima milijun kuna za samoreklamiranje, odnosno za nekakve Zagrebačke vijesti, za anketu u kojoj ljude pitaju “jesmo li lijepi” i za raznorazne druge stvari – tvrdi Tomislav Masten, šef samoborskog HDZ-a.

Samoreklamiranje

A detaljni ispis svih isplata za promidžbu i informiranje, koje je HDZ dobio baš od Grada Samobora, stavili su na svoje internetske stranice. Popratili su to riječima - da se naš gradonačelnik voli slikati nije neka tajna. No, koliko njegovo slikanje i reklamiranje košta nismo znali. Objavljujemo u cijelosti koliko je novca i na što potrošeno od siječnja 2010. do prosinca 2010. na poziciji Promidžba i informiranje samoborskog proračuna.

– Bespredmetno je to uopće i komentirati. HDZ dobro zna, čak i bolje od mene, da je 90 posto toga novca uplaćeno Narodnim novinama, jer imamo zakonsku obvezu da natječaje i oglase objavljujemo baš tamo. Što se tiče ostalih ugovora prema lokalnim medijima i slično, oni su naslijeđeni i samo produljeni – dodaje, pak, gradonačelnik Krešo Beljak.

Prema gradonačelniku tih oko milijun kuna, koliko je uplaćeno za informiranje, isti je iznos kakav je bio i za vrijeme bivše vlasti (kad je na čelu grada bio HDZ, op.a.), a možda je u 2010. godini bio čak i manji. A koliko se planira u 2011. godini za promidžbu i informiranje, pitamo gradonačelnika?

Manje u 2011. godini

– Koliko ćemo izdvojiti za tu stavku u proračunu ne može se već sad reći, jer ne znamo koliko ćemo toga morati objaviti u Narodnim novinama – odgovara gradonačelnik Krešo Beljak.

No, Željko Radovanić, pročelnik za financije, rekao nam je da je za tu stavku u proračunu 2011. godine osigurano 750.000 kuna, čime je i smanjena u odnosu na ovu godinu.

Ključne riječi

Komentara 12

GG
ggad
09:32 28.12.2010.

a ljudi moji šta očekujete od ovog kriminalca Beljaka, pa on je osuđivan za provale u automobile... i takvom čovjeku stoji gradska blagajna na raspolaganju, vuk koji čuva naše (n)ovce.... al sama činjenica da je osuđivani lopov izabran za gradonačelnika je prestrašna, izabrati kriminalca da vodi grad u budućnost... o bože, van svake pameti...

DO
Dorianxyx
08:43 28.12.2010.

A kaj nije u Samoboru gradonočelnik iz HSS-a? Kaj je i on banda crvena? Izgleda da su hadezejcima svi koji im ne daju krasti banda crvena, komunjare itditd:)) S crveima djecu više ne plaše ni u Rusiji, al hadezejci još pokušavaju na tu foru ljude dobiti da im i dalje mogu na miru prazniti džepove.

S1
slavonac 1
08:38 28.12.2010.

Jednaki su ovi vladajuci i ovi drugi koji bi htjeli doci na vlast.Sve to mirisi na stanje kao u Grckoj.Ovaj narod guta ali dokle ce jos gutat? kad se casa prelije bit ce nekom jako tijesno?Za koga i zbog cega se ratovalo?Sa svim svojim djelima gaze i pljuju na grobove nasih boraca .E moj narode.Zivio HSP i Ruza Tomasevic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije