Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez zaštitne opreme

Radio privatni fizioterapeut jer 'njegova djelatnost ne podliježe mjerama'

Foto: Tomislav Kristo/PIXSELL
23.04.2020.
u 12:35

Iz policije su potvrdili kako su u posljednja 24 sata utvrđena četiri kršenja samoizolacije i dva kršenja mjera zabrane okupljanja i zabrane rada.

Jučer smo testirali 255 naših sugrađana i nijedan nije pozitivan, a 213 je oporavljenih, poručio je Zvonimir Šostar iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" nakon sjednice Stožera civilne zaštite.

O novom potresu magnitude 3.2 prema Richteru govorio je i pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić.

– Nije bilo velikih oštećenja, tu i tamo popadalo je malo žbuke pa nema razloga za zabrinutost. Od prvog potresa 22. ožujka imali smo oko 1000 manjih. Morat ćemo raditi na psihološkim posljedicama građana. Molim ih da se ne ustručavaju nazvati za pomoć – kazao je Kalinić.

Iz policije su potvrdili kako su u posljednja 24 sata utvrđena četiri kršenja samoizolacije i dva kršenja mjera zabrane okupljanja i zabrane rada. 

– Jedan slučaj odnosi se na objekt u kojem se obavlja privatna fizikalna terapija, gdje su radnici radili bez zaštitne opreme. Vlasnik je rekao kako smatra da njegova djelatnost ne podliježe mjerama. Drugi slučaj odnosi se na kršenje mjera rada nakon 17 sati u trgovini robe široke potrošnje – izvijestili su iz policije. 

Gradonačelnik Milan Bandić komentirao je kako od pojave prvog zaraženog Zagreb danas prvi put nema novih slučajeva, pa je ponovio kako ''moramo voziti pod ručnom i biti oprezni jer samo tako ćemo dobiti ove dvije utakmice''. Dodao je i kako će od sada svakodnevno inzistirati na informacijama o Imunološkom zavodu.

– Napisao sam već nekoliko pisama sadašnjim i bivšim institucijama od 2013. godine. Informirat ću o situaciji predsjednika države koji je rekao da je to strateški interes Hrvatske i da ga treba spasiti. O svemu ću obavijestiti i premijera, ministra Beroša i profesoricu Markotić – poručio je gradonačelnik. 

Na pitanje o jutrošnjim potresima Bandić je rekao kako on nije seizmolog te da nema ništa više dodati osim onog što je već rekao Kalinić.

– Nema dojava ni o oštećenjima, ni o ozljedama. Daj bože da tako i ostane – dodao je.

Govora je bilo i o sastanku stručnjaka i ministra Štromara, prema kojima će obnova Zagreba trajati pet do deset godina, ali Bandić ni za to ''nije stručnjak'' pa se ''ne bavi takvim predviđanjima''. No u jedno je siguran, a to je da će domove od grada dobiti oni najpotrebitiji. 

– Rekao sam službama da idu sa socijalnom stratifikacijom onih koji su ostali bez domova. Kriteriji su jasni: imaju li krov nad glavom, imaju li djece, je li netko bolestan u obitelji i žive li deset godina u Zagrebu. Budite sigurni da će dobiti oni najpotrebitiji –zaključio je.

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar SandraBJ91
SandraBJ91
19:18 23.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar LindaOU81
LindaOU81
12:20 23.04.2020.

a­︆b­︆r­︆e­︆.­︆a­︆i/aYMx

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije