Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baletna škola

Nećete u Gračane, pa onda nađite rješenje

 Ilirski trg 9, srednja skola za balet. Mlade balerine se oblace, razgibavaju i vjezbaju.
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/2
27.07.2016.
u 11:18

Ravnateljica Škole za klasični balet Lidija Treščec-Bobetko pismom pozvala roditelje na sastanak o budućnosti škole

Škola za klasični balet sada je na ulici zbog prepametnih roditelja i neodgovornih zastupnika Gradske skupštine, mišljenje je to Lidije Trešćec-Bobetko, ravnateljice škole, izneseno u pozivu na hitan sastanak vijeća koji je poslan roditeljima.

Sele na Ilirski trg

Ljutita je ravnateljica Bobetko i zbog odluke skupštinara, točnije njih 20 koji su na sjednici glasali protiv preseljenja baletne škole iz središta grada u prostorije u Gračanima, i zbog dijela roditelja koji su posljednjih mjesec dana kritizirali odluku o preseljenju poručujući da u njoj nisu sudjelovali, nego su bili dovedeni pred gotov čin. Ispisanim pozivom za sastanak ravnateljica sada očekuje da “prepametni roditelji”, kako ih je prozvala, pronađu rješenje za baletnu školu.

– Ovom odlukom Škola za klasični balet svela se na prostor u prizemlju zgrade na Ilirskom trgu 9, gdje se može organizirati jedva 20 posto nastave. Po naputku Gradskog ureda za obrazovanje tražim hitnu sjednicu vijeća roditelja na kojoj će prepametni roditelji naći rješenje za preostalih 80 posto nastave. U suprotnom sljedeća školska godina neće početi s nastavom – istaknuto je u pismu koje potpisuje ravnateljica.

Podsjetimo, program baletne škole bio je organiziran na nekoliko lokacija u središtu grada, a nove prostorije očekivale su se godinama – no dio roditelja nije bio obaviješten i oni nisu ni pretpostavljali da će Grad nove prostorije osigurati znatno dalje od centra, i to u unajmljenim prostorijama poslovnog centra Meridijan 16.

Obvezujuća ponuda

Dapače, nedavno predložena lokacija na Gračanskoj od 1502,03 m2 pred skupštinare je došla kao obvezujuća ponuda kojom se problem smještaja baletne škole trebao riješiti u idućih 15 godina, ali za, poručili su tako skupštinari koji su glasali protiv, previsoku najamninu od mjesečno 12.016,24 eura bez PDV-a.

– Baletne dvorane u Gundulićevoj više ne postoje jer je OŠ Ivana Gundulića proširila svoju djelatnost i dobila povrat svojih učionica – obavijestila je ravnateljica Trešćec-Bobetko roditelje tvrdeći da je veći dio onih koji su podržali novu lokaciju, no sada su zbog manjine ostali bez prostorija s “uništenom” budućnošću za djecu. Zastupnici koji su glasali protiv preseljenja, kako su poručili, nisu glasali protiv činjenice da su školi potrebne nove dvorane te bolji i sigurniji uvjeti od trenutačnih, nego su predlagali da se novac koji je Grad spreman uložiti u najam uloži u izgradnju nove Škole za balet i tako trajno riješi problem neadekvatnih uvjeta.

Hoće li na kraju nastava početi iduće školske godine ili ne, jučer nismo doznali jer se ravnateljica nakon odaslanog oštrog pisma roditeljima nije javljala na telefon ni nakon naša četiri poziva.

Poručili su iz škole: “Danas neće dati izjavu”.•

>> Škola za klasični balet seli na Gračansku. Roditelji protiv: To je autodestrukcija

Komentara 4

MR
mrnmarina
16:27 28.07.2016.

Koga briga za plesnu kulturu u ovom našem gradu. Pred dvije godine nisu upisali generaciju na Plesnoj akademiji, što je odlučeno dan prije upisa.Također zbog nedostatka prostora. Nitko nije odgovarao što su djeca izgubila godinu školovanja, obzirom da Plesna akademijaa upisuje samo u jesenskom roku.

KJ
kak.ja
14:53 27.07.2016.

Poštovana ravnateljice, pa zar 25 godina Vašeg djelovanja u Školi za klasični balet nije bilo dovoljno vremena da već onda s gosp. Buzančićem pa sve do sada s neprikosnovenim gosp. Bandićem niste uspjeli naći adekvatan prostor za baletnu školu koju takva institucija i zaslužuje. Pa zar Vas, kao ravnateljicu Škole za klasični balet ne boli pomisao da takvu instituciju kakvih u Europi ima jako malo selite van grada Zagreba? Zar je baletnoj školi mjesto u shopping centru? Od 1999 godine u ladici Vam stoji lokacijska dozvola za moguću adaptaciju Vaše matične adrese (ilirski trg), prošlo je 17 godina.... da li ste nešto poduzeli po tom pitanju? Računica je jednostavna 12000eur-a * 12mjeseci * 17godina =2.448.000 eur-a. Da li je to možda dovoljan novac za adaptaciju zgrade škole za klasični balet? Sram Vas bilo gospođo ravnateljice da krivicu želite svaliti na nekog drugog.

Avatar Gen_Kameni
Gen_Kameni
06:08 29.07.2016.

Predmetni trgovački centar je plod tajkunizacije i pogodovanja kumu od todorića i sve oko ovog projektaje u potpunosti predmet za DORH. Ustvari da je centar dobar i profitabilan kako su mislile pametne glavice (Kaić) be bi ga se riješili pod svku cijenu i prodali strancima, a cijena?! Cijena zakupa koju autor teksta navodi je otprilike 4 puta preskupa, samo treba pitati tko je i zašto potpisao ugovor o zakupu ili najmu u ime svih nas? Tko i kakav interes? A o lokaciji da i govorim, trgovački centar, plesni studio i nogomet, teretana... ma kad takvi mlatimudani uspiju izgraditi nešto takvo i potplatiti gradske dużnosnike da im potpišu obvezuhuće dugogodišnje ugovore u ime drugih i za tuđi račun onda je stvarno pitanje gdje mi danas żivimo ????? Smatram da lokacija i usiljeno prenamjenjivanje prostora za fiktivnu školu plesa jer nikom drugom nisu mogli uvaliti prostore i projekt je neprimjereno i neka mu ga Todorić otkupi kad ga je iz zaleđine i financirao a ne grad Zagreb! Sramota, roditelji i sugrađani uz Vas sam! Inače vrijednost za eventualni zakup slične lokacije i prostora iznosi cca 3 € /m2 i onda pametnom ne treba puno da shvati o čemu se zaoravo radi. A ovi koji su obećali u ime drugih i dobili novce za to sada imaju problem! Veliki! ZDS

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije