Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ultimatum roditelja

Neće slati djecu na nastavu ne krene li obnova OŠ Odra

Osnovna skola Odra
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
06.11.2014.
u 10:00

Obnova, koja se čeka osam godina, trebala je početi proljetos, ali je odgođena do jeseni. Roditelji su dali rok do 24.11.

Već 8 godina traju pregovori o obnovi Osnovne škole Odra, a sada kada Grad tvrdi da radovi samo što nisu počeli, roditelji kažu da će prestati slati djecu u školu – jer ih se predugo zavlači.

– Obnova se stalno odgađa, mi smo u najboljoj namjeri prihvaćali rokove Grada, ali sada to više nema smisla – objašnjava Zvonimir Bulić, predsjednik Vijeća roditelja OŠ Odra, koje se jučer otvorenim pismom obratilo nadležnima. Jasno su poručili da, ako se s obnovom ne krene do 24. studenog, oni više neće slati djecu na nastavu.

Roditelji su prvi put zbog derutnog stanja škole prosvjedovali u svibnju 2013., nakon čega im je gradonačelnik Milan Bandić obećao obnovu. Radovi su trebali početi u proljeće ove godine, ali su odgođeni, pri čemu su iz Gradskog ureda za izgradnju poručili kako je 1. studeni krajnji rok, kako bi škola bila gotova do nove školske godine.

Dogovoreno je i da će nastava za učenike tijekom obnove biti u novoj OŠ Kajzerica. Ipak, i dalje pohađaju staru školu.

– Kažu nam da samo mali tehnički detalji priječe početak radova, ali ne znamo o kojim je detaljima riječ – kaže Vatroslav Gabrić, ravnatelj škole.

Ipak, Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport poručuje da nema mjesta za nezadovoljstvo.

– Roditelji i učenici trebali bi biti sretni jer će u sljedećoj školskoj godini imati obnovljenu školu. Radovi kreću uskoro, čeka se samo rješenje Ureda za javnu nabavu – poručuje Lovrić.

U 15 milijuna kuna vrijednoj obnovi sadašnja će se zgrada potpuno obnoviti, a bit će nadograđen još jedan kat. Ipak, dvorana se još neće nadograditi zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa sa starim vlasnicima zemljišta, koji su se opet upisali kao vlasnici nakon što su prodali zemlju Gradu.

Zgrada OŠ Odra se ruši i na istom mjestu se gradi nova škola

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije