Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'GOTOVA STVAR'

Ne priznajemo Bandićevu anketu, ako bageri dođu, opet ćemo stati pred njih

02.05.2017.
u 13:26

Čuvari umjesto novog parka žele da im Grad pošalje golove za mali nogomet, nove klupe, više sprava za djecu, ograđeni park za pse...

Ako je i u jednom trenutku postojala šansa da će anketa riješiti spor na Savici, ona se rasplinula poput mjehurića već s postavljanjem štanda. Odnosno, štandova.

Jer da bi anketa mogla nešto riješiti, prvo bi se trebalo znati o kojoj je anketi riječ. O onoj službenoj u organizaciji Grada u kojoj je glasovalo 810 ljudi, pri čemu je 700 reklo “da“ uređenju, ili o onoj inicijative “Čuvamo naš park” po kojoj se 1200 ljudi izjasnilo protiv uređenja parka po predloženom projektu.

Dva štanda, dvije ankete i dva rezultata, a ishod je isti – obje strane negiraju legitimnost druge. I tako se sapunica nastavlja. A što se može očekivati u nastavcima koji slijede ovaj tjedan?

– To je za mene gotova stvar. Bit će onako kako je većina građana odlučila – kratko je jučer komentirao gradonačelnik Milan Bandić poručivši tako da nema dvojbe da će se radovi nastaviti.

U subotu provedena anketa za njega je bila jasan pokazatelj da građani Savice žele park i da će ga dobiti. Početak radova samo je pitanje vremena. S druge strane. Za članove inicijative također nema dvojbe da radova neće biti.

– Ova farsa nije ništa promijenila. Ako bageri dođu, mi ćemo opet stati pred njih i nećemo dozvoliti radove s kojima se većina ne slaže – rekao je Sanjin Đukić iz inicijative “Čuvamo naš park“ koja je u subotu također skupljala potpise, ali protiv uređenja parka po sadašnjem projektu. Proveli su peticiju jer službenoj, kažu, nisu vjerovali i misle da su bili u pravu.

– Mi negiramo nelegalnu Bandićevu akciju i osporavamo rezultate ankete koja je bila brzopleta, režirana i zbunjujuća. To nije bio legalna demokratska procedura – poručili su “čuvari parka“ te dodali da je pitanje u anketi bilo loše postavljeno. Glasilo je “Da li ste za uređenje parka na Savici“.

– Naravno da su svi za uređenje parka. I mi smo za to, ali ne po ovom projektu – kazali su iz Inicijative koja je odmah po najavi ankete poznala svoje pristaše da ne sudjeluju u njoj. Smatraju da je zato bilo toliko glasova “za”, ali i zato što je proceduru “isplanirao, realizirao i nadgledao ured gradonačelnika Milana Bandića”. Zato su oni proveli svoje glasovanje.

Kažu da su skupili ukupno 1600 potpisa protiv projekta, a da je od toga 1200 od stanara sa Savice. S obzirom na to da su na službenoj anketi mogli glasati samo oni s prebivalištem na Savici, toga će se držati i Inicijativa. Danas će potpise odnijeti u Gradsku upravu, gdje će još jednom gradonačelnika pozvati na dijalog.

Žele da odustane od projekta, da prestane s radovima i da dogovori s građanima, odnosno da provede javnu raspravu i natječaj. Stoga će Inicijativa uz potpise priložiti i prijedloge kakav park žele. Kako doznajemo, na popisu su stavke poput “golovi za mali nogomet“, “nove klupe“, “više sprava za djecu“, “ograđeni park za pse“...

Ključne riječi

Komentara 10

KB
kbr
14:11 02.05.2017.

kao zazivaju demokraciju, a onda zaziru od nje. a onog koji je sročio pitanje u anketi treba hitno u školske klupe kako bi naučio da se kaže "jeste li" (a ne "da li"). tuga s koje god strane gledaš

DU
Deleted user
15:36 02.05.2017.

komunisti ne podnose demokraciju,kad izgube,samo kad pobjede.srećom da tamo živi hrvatska većina,pa će biti i parka i crkve ,ali i zatvora za one koji budu nasilnim metodama rušili zakonitost. nisam za bandića ,ali sam protiv jugoslavena pod neokomunističkom egidom,koji mrze sve što je dobro u zagrebu. ovi isti su bili protiv fontana,a poslije su selfije radili na fontanama.u konačnici to nije njihova imovina već gradska.grad bira gradonačelnika kao svog predstavnika,a on provodi politiku za koju je dobio mandat.

DU
Deleted user
21:05 02.05.2017.

Ako netko i pomisli da je ovaj cirkus demokratski i velikodušan potez Bandića u interesu građana onda ti i takvi mogu imati 6 do 9 godina, dakle djeca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije