Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radionica u MUO

Naučite napraviti ogrlicu kakvu nosi i švedska kraljica Silvia

antonija gospić (1)
Foto: MUO
1/3
20.09.2013.
u 12:11

Polaznicima kreativne radionice u MUO Antonija Gospić pokazat će kako se izrađuju povijesne staklene perle i figuralne perle, ali i moderniji oblici. Ulaz na radionicu je slobodan.

Jesen u MUO počinje slijedom zanimljivih predavanja i kreativnih radionica u  povodu izložbe Transparentna ljepota. Prva radionica održat će se 21. rujna od 16 do 19 sati, te 22. rujna od 10 do 14 sati, a vodit će je Antonija Gospić, majstorica staklarstva iz Zadra, koja je tečaj obrade stakla usavršila na staklarskoj školi Abate Zanetti u Muranu.

Antonija Gospić posljednje četiri godine radi u Muzeju antičkog stakla u Zadru. Za stakleni nakit koji izrađuje umjetnica je primila mnogobrojna priznanja, među kojima je i zlatna medalja na lanjskom međunarodnom sajmu inovacija ARCA, a njezinu ogrlicu od 63 perle od murano stakla nosi i švedska kraljica Silvia, koja ju je dobila na dar za posjeta Zadru ovoga ljeta.

Polaznicima kreativne radionice u MUO Antonija Gospić pokazat će kako se izrađuju povijesne staklene perle i figuralne perle, ali i moderniji oblici. Ulaz na radionicu je slobodan.

– Stakleni štapići u boji tope se uz pomoć plamenika na temperaturi od 1000 stupnjeva Celzijevih te se rastopljena staklena masa ''namotava'' na metalni štapić. Oblikuje se kuglica ili neka druga forma te se daljnjim topljenjem staklenih štapića drugih boja perla dekorira, kazala je umjetnica. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije