Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
črnomerec

Napokon vodovod, obnova kolnika i uređenje dječjih igrališta

derutna škola, cankareva (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
15.02.2013.
u 09:14

Četvrt ima oko 39 tisuća stanovnika, a za manje zahvate iz Gradskog proračuna za 2013. dobila je 6,6 milijuna kuna

Gradska četvrt Črnomerec prva je od njih 17 donijela plan malih komunalnih akcija za 2013. godinu, za što je na raspolaganju imala 6,6 milijuna kuna. Četvrt ima 39 tisuća stanovnika, prostire se na 24 četvorna kilometra, pa iako se nalazi u samom centru, prema riječima predsjednika Vijeća četvrti Marka Grgića, još nema osnovne komunalije. Stoga će vodovod u 2013. dobiti stanovnici ulica Podvinje/odvojak, Treščak od broja 41, dok će odvodnja biti uređena u Podvinju, Kustošijanskom vijencu/odvojak kod broja 151, Čukovićima i ulicama Vrtlarska-Vinogradi, za što je izdvojeno 2,1 milijun kuna. Kolnik će se sanirati u Ulici Ivana Oršanića, Podvinju, Jelenovačkom potoku, Treščaku od broja 41, Kotoripskoj/odvojak kod broja 66, Valenovačkoj, Ivanićevoj, Mikulićima/odvojak kod broja 219, Jarugi, Šipkima, Mandaličinoj od 10A do 12B te Školskoj ulici, u vrijednosti 3,3 milijuna kuna. Uredit će se i dio školskih i dječjih igrališta, za što je izdvojeno 1,3 milijuna kuna.

Oko OŠ Medvedgrad i igrališta postavit će se ograda, a ogradit će se i igralište na Trgu siječanjskih žrtava, obnovit će se i ograda u Mikulićima 133 i na Trgu francuske republike, a nova će se graditi u Domobranskoj. Na Trgu Franje Tuđmana zamijenit će se 20 klupa, javnu rasvjetu dobit će Poljička, a obnovit će se i toaleti u OŠ Ivana Cankara.

>>Vlaga i derutni sanitarni čvor stvarnost su OŠ I. Cankara

Komentara 1

VI
Vito
11:36 15.02.2013.

Napokon vodovod, obnova kolnika i uređenje dječjih igrališta Sva sreća što se bliže izbori

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije