Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština

Nakon dvanaest sati zastupnici usvojili tek šest od 50 točaka

Maratonska sjednica gradske skuštine
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.04.2014.
u 17:00

Gradonačelnik je najavio da službeni automobili odlaze u povijest

Dvanaest sati trajala je rasprava gradskih zastupnika o Poslovniku, strategiji izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom, sigurnosti u Gradu, kao i strategiji zaštite nasilja u obitelji te izvješću rada gradonačelnika...

Tek tih šest točaka uspjeli su prihvatiti skupštinari koji su se ove godine sastali drugi put uz dvadeset dana zakašnjenja.

Urbanistički planovi

S govornice su se opominjali, dok su na čekanju ostavljene važnije stvari - uvjeti za 160 milijuna kuna vrijedne poslove održavanja javne rasvjete u Gradu, izdvajanje Zagrebačkog električnog tramvaja iz Holdinga čime se otvara mogućnost gubljenja kolektivnih prava za pet tisuća radnika kroz narednih godinu dana, urbanistički planovi, pitanje pročišćivača i vode, kao i niz drugih važnijih stvari sadržanih u ostalih 44 točaka dnevnog reda.

- Do ljeta će biti još odluka kojima će ljudi pljeskati - poručio je pak za govornicom gradonačelnik Milan Bandić predstavljajući izvješće o svom radu za posljednjih šest mjeseci 2013. godine. Obavijestio je Bandić skupštinare da ne samo da će se poništiti natječaj za nabavu novog voznog parka Grada, već će, ako je suditi po njegovoj najavi, službeni automobili otići u povijest.

- Takva vožnja odlazi u povijest jer ćemo se prvi voziti taksijima. To će znatno uštedjeti. Tri su uvjeta za korištenje - vožnja po gradu, izvan grada i vožnja za delegacije i posjete - rekao je Milan Bandić.

Bandićeva samohvala

Kao posebne uspjehe Bandić je istaknuo smanjenje komunalnog doprinosa, osiguravanje pomoći u poslovima legalizacije, promjenu odluke o korištenju stanova u vlasništvu grada, otvorenje najmodernije škole na Vrbanima, kao i rješavanje pitanja smještaja palijativne skrbi.

Nastavak sjednice Skupštine najvjerojatnije će biti već u ponedjeljak.

>> 'Što su dobili građani od toga što je službenica Grada provela 26 dana u Varšavi'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije