Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigli i brojni poznati

Nakon duge obnove otvorena Gavella: Pogledajte kako izgleda i što u programu nudi omiljeno kazalište

Zagreb: Otvorenje nove sezone kazališta Gavella Mala scena predstavom "Kozmički žongleri"
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/40
Autori: Dario Topić, Hina
28.10.2023.
u 14:11

Premijerom predstave “Kozmički žongleri” i nastupom glumaca na pročelju zgrade ponovno je otvoreno kazalište Gavella u Frankopanskoj ulici u petak, nakon što je šest godina, zbog preuređenja, bilo izmješteno.

Gradsko dramsko kazalište "Gavella" je nakon višegodišnjeg neigranja u Frankopanskoj otvorilo svoja vrata publici premijerom predstave “Kozmički žongleri” Kalmana Mesarića i redatelja Ivana Penovića na novoizgrađenoj maloj sceni teatra, nazvanoj "Mala Gavella”.

Nastup glumaca na prozorima i balkonu zgrade u Frankopanskoj održao se prije premijere. Izgradnja nove male scene počela je prije šest godina, a obnova drugih dijelova kazališta nakon potresa, u kojem je kazališna zgrada oštećena.

Nova dvorana opremljena je i novom rasvjetnom, tonskom i video opremom. Obnovljen je i atrij kazališta, kao potencijalna treća scena teatra. Zamijenjen je dotrajali dimerski sustav regulacije rasvjete, ugrađen je novi inspicijentski pult i novi rasvjetni pult, poručili su iz “Gavelle”.

VIDEO

Tijekom studenoga održat će se praizvedba drame “Moderni oblici patnje" Dine Vukelić, u režiji Darija Harjačeka, i koprodukciji GDK "Gavella" Ludens Teatra.

Prva predstava na Velikoj sceni bit će premijera "Moji tužni monstrumi", praizvedba drame Mate Matišića, u režiji Vite Taufera.

Održat će se i zagrebačka premijera dramatizacije romana Darka Cvijetića “Što na podu spavaš” u režiji Kokana Mladenovića, koja je nastala u koprodukcijskoj suradnji GDK "Gavella", Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Narodnog pozorišta Sarajevo i Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

POVEZANI ČLANCI:

27.10.2023., Zagreb - Predstavom "Kozmicki zongleri" otvoreno je obnovljeno kazaliste Gavella Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Ostatak zasad najavljenog programa uključuje "Gavelline večeri" te, u atriju kazališta, premijera predstave "Spaljena", autorskog projekta Filipa Šovagovića i Dubravka Mihanovića.

Nakon toga slijedi prva hrvatska izvedba hvaljene drame Floriana Zellera, "Majka", u režiji Enesa Vejzovića, ponovno na sceni "Mala Gavella", i mnoge druge predstave.

Kazalište "Gavella" tijekom obnove postavljalo je nove naslove i igralo stare u Kući za ljude i umjetnost Lauba, Tunelu Grič, Kulturnom centru Travno, atriju Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, Centru za kulturu Trešnjevka, Zvjezdarnici Zagreb i drugim lokacijama, kao i u koprodukcijskim suradnjama s kazalištima u Osijeku i, Splitu, Zadru, Vinkovcima, Koprivnici, Bjelovaru, Požegi, Novom Sadu, Sarajevu i Zagrebu, poručili su iz Kazališta.

GALERIJA:

Zagreb: Otvorenje nove sezone kazališta Gavella Mala scena predstavom "Kozmički žongleri"
1/40

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije