Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ STRADALIMA

Najpotrebnije je skupiti što više hrane i proizvode za osobnu higijenu djece, traže se i volonteri

Prikupljanje pomoći, Velesajam
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
22.05.2014.
u 08:30

Širi se mreža ljudi koji žele pomoći - stručnjaci ističu da će najviše potrepština, vode i hrane trebati kad se stradali vrate u svoje domove. Zbog toga treba skupiti što više donacija

        Slavonska udruga studenata (SUS) organizira prikupljanje pomoći za Slavoniju na adresi Antuna Bauera 19 svaki dan do nedjelje u razdoblju od 8 do 23.30 sati. Studenti Muzičke akademije večeras u 19 sati održat će prvi u nizu humanitarnih koncerata – Muza od srca. Izvodi se u Maloj sceni u 19 sati. Sav prihod od ulaznica (20 kuna) ide za pomoć Slavoniji. Građani u Malu Scenu mogu donijeti i dobrovoljne priloge.

Podsjećamo, Crveni križ ističe da je trenutno najpotrebnije prikupiti što više hrane, i to isključivo trajne namirnice, i proizvode osobne higijene za djecu.Šaljete li pakete pomoći poštom ili u vlastitom aranžmanu, obavezno napišite veliko slovo H (oznaka za humanitarnu pomoć) na paket kako se donacija ne bi preprodala ili završila u pogrešnim rukama. Dostavljate li veće količine pomoći transportnim vozilom, potrebno ih je dostaviti u centralno skladište Crvenog križa, Jadranska avenija b.b. (nedovršena Sveučilišna bolnica). Donacije građana primaju se u Ulici Crvenog križa 16 u četvrti Donji grad - Medveščak.

Stand-up komičar Pedja Bajović održat će humanitarno izdanje svoje predstave S NOGU* (*Sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije) u Zagreb Eye Vidikovcu na neboderu u Ilici 1a u nedjelju 25. svibnja u 20 sati. Riječ je o dva zezancije na račun zemalja nekadašnje federacije, razlikama, ali i sličnostima njezinih naroda. Politika, socijalni problemi i jezične nedoumice dio su zabave koja je nasmijala publiku u svim zemljama bivše Jugoslavije. Cijena ulaznice iznosi 50 kuna i sav prihod uplatit će se Crvenom križu za pomoć ljudima u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Ministarstvo socijalne politike popunilo je kapacitete pa nove donacije primaju u Paviljonu 34 na Velesajmu, a traže i nove volontere za sortiranje pomoći. I Caritas traži volontere za sortiranje pomoći u skladištu. Tvrtka Lagermax AED Croatia daje besplatan prijevoz svim a koji žele pošiljke otpremiti prema područjima pogođenim poplavom. Predaju se u poslovnici tvrtke u ulici Franje Lučića 23, od 8 do 17 sati.     

>> Jazz koncerti, spotovi i donacije za poplavljena područja

>> Studenti za žrtve poplave organiziraju koncert ispred ADU-a 

Komentara 2

PE
Peruneph
12:23 22.05.2014.

Kada će biti sljedeći ovakav koncert Muzičke akademije pošto je napisano da je ovo prvi u nizu?

Avatar dva4u
dva4u
22:51 22.05.2014.

pa zar ova naša banana država nema robne rezerve za ovakve slučajeve? kakva je to država koja nije u stanju osigurati hranu za par sela u slavoniji??? pa što bi bilo da se dogodi kakav jači potres, pa da bez kuća ostane 500.000 ljudi? svi bi poumirali od gladi uz ovakvu šugavu državu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije