Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1. Noć zagrebačke ljepote

Sutra se bira prva Miss Zagreba i županije. Najljepša mora imati elegantan, zagrebački štih

21.04.2015., Zagreb - Finale izbora za Miss Zagreba i Zagrebacke zupanije ove godine odrzat ce se u Kuci ljudi i umjetnosti Lauba. Finalistice.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
22.04.2015.
u 12:00

Pred publiku neće u kupaćim kostimima već u majicama s motivom licitarskih srca, a pričat će se i o poznatim ženama Zagreba

Zagrepčanke su nadaleko poznate kao lijepe i dotjerane žene.

S tom su idejom Natali Križan i Danijela Gašparović odlučile organizirati izbor za Miss Zagreba i Zagrebačke županije, u sklopu prve Noći zagrebačke ljepote.

Humanitarna akcija

Nije im se sviđao način na koji se posljednjih godina organiziraju razni izbori za miss, pa su pokrenule novi koncept. Odlučile su u sklopu izbora probuditi stari zagrebački štih, a usto osvijestiti snagu žene. Tako će pozornicu i prostor u galeriji Lauba sutra u 20 sati okititi šestinskim kišobranima, licitarskim srcima, projicirat će fotografije lokacija u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, dijelit će licitarska srca...

- Osim toga, pričat će se o poznatim ženama Zagreba, izdvojit će se zanimljive činjenice, primjerice naglasiti ulogu Štefice Vidačić, koja je još 1927. postala Miss Jugoslavije i Miss Europe te stekla slavu u Pešti, Beču i Berlinu.

Malo tko zna i tko je žena među ilirskim 'mužima' na zastoru HNK, prva primadona na praizvedbi opere 'Ljubav i zloba', uz to i osnivačica Hrvatskog glazbenog zavoda. Radi se o Sidoniji Erdödy Rubido, jedinoj ženi koju je Vlaho Bukovac naslikao na središnjem dijelu slavne slike – pričaju organizatorice, koje su u sklopu izbora pokrenule i humanitarnu akciju u sklopu koje sakupljaju novac za kupnju aparata za intraoperativno zračenje protiv raka dojke. Inače, Noć zagrebačke ljepote organizira se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba.

Najmlađa ima 17 godina

Već su na dva castinga izabrali trinaest finalistica, koje su, kažu organizatorice, specifične jer nisu samo lijepe. Birale su ambiciozne i pametne mlade dame, s jasnim ciljem i vizijama, elegantne i lijepog ponašanja. Razlika od ostalih izbora je što ove djevojke neće izlaziti pred publiku u kupaćim kostimima, već u majicama s motivom licitarskih srca. Sve one imaju nekoliko hobija i većina radi uz studiranje.

- Tema izbora je "Moć žene" i upravo taj drugačiji koncept ponukao me da se prijavim. Korak je to dalje od ostalih izbora. Ne gleda na djevojke samo kao na vješalice i bazira se isključivo na izgled – rekla je najmlađa natjecateljica Katarina Čavar (17).

Najljepša djevojka Zagreba i Zagrebačke županije ulazi u finale izbora Miss Hrvatske koje će se održati u lipnju u Crikvenici.

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
16:32 22.04.2015.

Samo se nadam da ce to biti izbor zagrebackih cura. Dakle, rodjenih u Zagrebu s bar dva koljena iza rodenim u Zagrebu. I da cemo po imenima a pogotovo prezimenima odmah znati ako vec ne da se radi o Purgerici, ono bar o Hrvatici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije