Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvije knjige tjedno

Najčitateljica za 2022. je Angie (12): Prošle godine pročitala je čak 140 knjiga!

Knjižnice grada Zagreba
12.05.2023.
u 09:58

Izbor Najčitatelja godine organizira se već dvadeset i dvije godine zaredom i do sada je dvadeset i dvoje djece ponijelo tu titulu, a jedne godine proglašena su čak dva najčitatelja

Najčitateljicom Knjižnica grada Zagreba 2022. godine proglašena je dvanaestogodišnja Angie Firm Penava, članica Knjižnice Savski gaj. Ona je lani pročitala i posudila ukupno 140 knjiga, što znači da je čitala više od dvije knjige tjedno. Voli čitati nakon škole kad završi svoje aktivnosti i zadaće, a najviše prije spavanja.

Najdraže knjige su joj Vozači; Kopači; Letači – serijal tuljaka  (Terry Pratchett), Amari i braća noći (B. B. Alston), Zmaj ispod Staroga grada (Krunoslav Mikulan) i mnoge druge. Osim čitanja omiljenih pustolovnih i fantastičnih romana, u slobodno vrijeme trenira badminton, crta, svira gitaru, glumi, uči engleski i druži se s prijateljicama.

Foto: KGZ


Kao pobjednici među 40 finalista, Angie su uručene vrijedne nagrade: članska iskaznica za besplatno korištenje usluga Knjižnica grada Zagreba do 18. godine, komplet knjiga uglednih izdavačkih kuća Ibis grafika, Mozaik knjiga, Profil Knjiga, Školska knjiga i Muzejski dokumentacijski centar;  godišnja pretplata za predstave – dar Gradskog kazališta Žar ptica te Logitech Zone Vibe 100, bežične slušalice od strane tvrtke Microline.

Izbor Najčitatelja godine organizira se već dvadeset i dvije godine zaredom i do sada je dvadeset i dvoje djece ponijelo tu titulu, a jedne godine proglašena su čak dva najčitatelja. Ovogodišnjih 40 finalista okupit će se u petak, 12. svibnja 2023. na završnoj svečanosti uz dodjelu nagrada i mlade glazbenike škole El Musicante.


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije